Comunitat Valenciana

Esquerra Unida lamenta que Compromís no vullga que "totes les esquerres vagen juntes"

  • La coordinadora d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), Rosa Pérez Garijo, ha lamentat aquest dimecres que Compromís haja apostat per confluir amb la plataforma d'Íñigo Errejón, Més Madrid, per a les eleccions generals del 10 de novembre, en lloc d'una gran confluència en la qual "totes les forces a l'esquerra del PSOE vagen juntes".
Rosa Pérez Garijo en imatge d'arxiu en Els Corts
Rosa Pérez Garijo en imatge d'arxiu en Els Corts
FLICKR CORTS
Rosa Pérez Garijo en imatge d'arxiu en Els Corts

"És una llàstima, perdem una oportunitat", ha asseverat la també consellera de Memòria Democràtica en declaracions als mitjans en els passadissos de Les Corts, després que la militància de Compromís haja ratificat amb un 70% concórrer en una plataforma plural amb Més Madrid i altres forces.

Com a portaveu d'EUPV -formació integrada en Unides Podem-, ha recordat que en les eleccions del 28 d'abril ja van optar per "una gran confluència on estigueren tant Compromís com Podem". "Eixe ha sigut nostre objectiu i voluntat", ha recalcat.

Davant el 10N, ha recordat que "queden cinc dies" per a presentar les candidatures, per la qual cosa creu que "encara hi ha possibilitats". Ha reconegut, açò sí, que és "molt difícil" que Compromís puga variar la seua posició.

Per contra, ha reivindicat que "en un moment en el qual el bipartidisme es pot recuperar, cal una unitat de totes les forces a l'esquerra del PSOE per a anar juntes".

DE NOU AMB UNIDES PODEM

Pérez Garijo ha assegurat que, en qualsevol cas, Esquerra Unida aposta per "reeditar Unides Podem" i que la posició de Compromís "no ha d'influir en res" en el govern valencià, compartit entre el PSPV, la coalició i la confluència 'morada'.

El Botànic II és "un pacte molt sòlid" que integren tres forces que concorreran "per separat" al 10N. "No tinc cap dubte que açò no influirà en gens en una bona relació de govern i en les polítiques del dia a dia que beneficien als valencians", ha asseverat.

Sota aquest prisma, ha sostingut que "caldria més responsabilitat per totes les parts per a anar conjuntament" a les generals. I ha remarcat que Més Madrid té "tot el dret a presentar-se" a nivell estatal.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento