Comunitat Valenciana

València accelera els tràmits per a la construcció del pavelló Arena que impulsa Juan Roig

  • La Comissió d'Urbanisme preveu aprovar la modificació del PGOU aquest dilluns per a anar al ple de setembre.
  • Cinc parcel·les canviaran d'ús per a albergar el pavelló, aparcaments i el trasllat del col·legi Les Arts.
  • La instal·lació, de 15.000 espectadors, ocuparà una parcel·la municipal de 21.500 metres i costarà 192 milions.
El alcalde de València, Joan Ribó, y el presidente de Mercadona y propietario del Valencia Basket, Juan Roig, durante la presentación del proyecto.
El alcalde de València, Joan Ribó, y el presidente de Mercadona y propietario del Valencia Basket, Juan Roig, durante la presentación del proyecto.
LICAMPA
El alcalde de València, Joan Ribó, y el presidente de Mercadona y propietario del Valencia Basket, Juan Roig, durante la presentación del proyecto.

L'Ajuntament de València aprovarà aquest pròxim dilluns inicialment en la Comissió d'Urbanisme una modificació del Pla General (PGOU) que afectarà diverses parcel·les en el districte de Quatre Carreres per a situar el futur pavelló Arena del València Basket. Es tracta d'un pas previ perquè el ple municipal done el vistiplau definitiu aquest mateix mes de setembre.

Amb una inversió de 192 milions d'euros a càrrec del propietari del club i de Mercadona, Juan Roig, tindrà una capacitat de 15.000 espectadors i permetrà que la ciutat puga acollir tornejos internacionals, grans esdeveniments i concerts. Els terminis previstos inicialment apuntaven al fet que poguera estar construït en 2022. Precisament, Roig va lamentar fa uns mesos la lentitud burocràtica que feia avançar menys de l'esperat el projecte en la seua fase inicial.

Un dels efectes col·laterals serà el trasllat del col·legi públic Les Arts, que passarà de la seua actual ubicació, al costat del pavelló de la Font de Sant Lluís i L'Alqueria del Basket, a ocupar una parcel·la de 7.966 metres quadrats al carrer Blas Gámez, entre l'avinguda Antonio Ferrandis i el carrer Ángel Villena, que inicialment anava a destinar-se a la nova Escola Oficial d'Idiomes. Aquest sòl es reassigna al PAI de Patraix, també en el sud de València.

Usos del suelo tras el cambio en el PGOU para impulsar el pabellón Arena de València
Usos del suelo tras el cambio en el PGOU para impulsar el pabellón Arena de València

Amb aquest canvi d'usos, la gran pastilla de sòl situada entre Antonio Ferrandis, Bomber Ramón Duart i Ángel Villena, passarà d'un ús educatiu-cultural a sistema general de serveis públics d'ús esportiu, la qual cosa permetrà construir el nou pavelló. Es tracta d'un sòl municipal de 21.500 metres quadrats de superfície que el Consistori cedirà en règim de concessió a la societat patrimonial Licampa 16/17, propietat de Roig, per un període de 50 anys.

Per a no perdre sòl educatiu en el districte, el canvi en el PGOU inclou, a més del trasllat del col·legi, la modificació de l'ús d'una altra gran bossa de sòl de 10.592 metres quadrats, situada en l'avinguda Amado Granell Mesado, al costat de les vies de la futura línia 10 de Metrovalencia i confrontant amb el poliesportiu de Quatre Carreres. Aquest sòl passarà d'ús esportiu a educatiu-cultural i quedarà com a reserva per a futures dotacions educatives públiques.

Finalment, els terrenys alliberats per l'actual col·legi públic Les Arts es destinaran, d'una banda, a aparcament subterrani i, en la superfície, es traslladarà l'ús esportiu per a donar continuïtat als camps de rugbi del poliesportiu. Al costat de l'actual pavelló de la Font de Sant Lluís, que continuarà sent de propietat municipal, s'alçarà, a més, un aparcament en altura en una parcel·la de 4.700 metres quadrats.

Quatre Carreres, un enclavament esportiu estratègic

D'aquesta manera, l'entorn del futur pavelló es convertirà en un enclavament estratègic des del punt de vista esportiu, ja que també albergarà l'actual pavelló de la Font de Sant Lluís, la Piscina Municipal, L'Alqueria del Basket i la Ciutat del Rugbi, situada en el poliesportiu de Quatre Carreres. A més, s'espera que la posada en marxa de la futura línia 10 de Metrovalencia coincidisca amb l'obertura del pavelló Arena i millore les comunicacions de la zona, ja que comptarà amb una parada (Germans Maristes) en els voltants.

En aquesta línia, la vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament i Regeneració Urbana, Sandra Gómez, ha manifestat que es tracta d'un projecte clau per a la ciutat "tant en l'àmbit esportiu com cultural, ja que permetrà desenvolupar multitud d'esdeveniments". A més, ha ressaltat que aquest primer pas "permetrà poder començar a treballar perquè aquest pavelló siga com més prompte millor una realitat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento