Comunitat Valenciana

Puig diu que hi haurà reunió amb Montero però en una data sense concretar

  • El cap del Consell assegura que hi ha "voluntat de diàleg" i que exigirà "sempre" el que "correspon als valencians".
  • S'ha celebrat una reunió entre el conseller 'Hisenda, Vicent Soler, i la secretària d'Estat d'Hisenda, Inés Bardón.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, en una imatge recent.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, en una imatge recent.
JORGE GIL - EUROPA PRESS
El president de la Generalitat, Ximo Puig, en una imatge recent.

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha assegurat aquest dimarts que "en els pròxims dies" se celebrarà la reunió amb la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, que tenia prevista per a aquesta jornada i que ha quedat posposada, i ha destacat que davant el Govern central, l'actual o el que vinga, exigirà "sempre" el que "correspon als valencians".

Puig s'ha pronunciat d'aquesta manera després de participar en l'Ajuntament de València en la presentació de la Capitalitat Mundial del Disseny de 2022, preguntat per la suspensió de la trobada amb Montero i per la data en la qual podria tindre lloc una altra. Així mateix, ha apuntat que "hi ha una bona disposició" i "voluntat de diàleg" i ha dit que açò és "fonamental".

Respecte a la pròxima reunió amb Montero ha explicat que aquesta setmana "va a ser difícil" perquè fixar una nova data depèn del calendari de la ministra i del seu. "En qualsevol cas, el camí està obert", ha destacat.

El responsable autonòmic ha ressaltat que encara que no ha tingut lloc aquesta convocatòria hi ha hagut reunió entre l'Executiu central i el valencià perquè s'ha celebrat una entre el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, i la secretària d'Estat d'Hisenda, Inés Bardón.

No obstant açò, Ximo Puig ha afirmat que "en qualsevol cas, la reunió se'n va a mantindre amb la ministra" i ha justificat que s'haja posposat la d'aquest dimarts tenint en compte que "hui era prioritària la reunió que tenia la ministra per a veure si s'avança en la formació d'un Govern" central.

Referent a açò, el president de la Generalitat ha comentat que li agradaria que fora "realitat" comptar amb un nou Executiu "perquè cada dia que passa sense govern" és "un dia que no tenim estabilitat" i "més dificultats com a societat". Així, ha considerat que "tots els esforços que es facen per a arribar a un govern seran ben emprats".

Pel que fa al finançament autonòmic i a la transferència de les entrega a compte, Puig ha asseverat que des del Consell es manté "reivindicació i responsabilitat". "Eixa és la nostra destinació. Anem a exigir allò que li correspon als valencians ara i sempre, davant aquest govern i el que vinga. Sempre ho hem exigit i sempre ho anem a exigir", ha subratllat, a més de precisar que "l'exigència és inalterable".

"Dèficit enorme"

El cap del Consell s'ha referit a les liquidacions dels avançaments i ha assenyalat que "hi ha una qüestió que és conjuntural", al mateix temps que ha insistit que com "en un país que tinguera ja una estructura realment federal", en "un país compost com el nostre, no té cap lògica que es determine per part del Govern de torn quan es produeixen aquestes entrega".

En aquesta línia, ha reiterat que aquesta "hauria de ser una qüestió automàtica" i ha confiat que les "grans reformes, entre elles, la del sistema de finançament, la territorial i la fiscal, es puguen fer efectives en aquests pròxims mesos i anys" per a avançar en eixa direcció. "És un dèficit enorme que té la societat espanyola per a afrontar el futur", ha precisat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento