Comunitat Valenciana

El PP demana que la ministra Montero comparega en Les Corts després de "deixar plantat" a Puig

  • El grup del PP en Les Corts demanarà que la ministra d'Hisenda, Maria Jesús Montero, comparega en la comissió d'Hisenda del parlament valencià després de "deixar plantat" al 'president' de la Generalitat i líder del PSPV, Ximo Puig, en la reunió que tenien prevista per a aquest dimarts sobre finançament autonòmic i que finalment no s'ha produït per les negociacions PSOE-Unides Podem per a formar govern a Espanya.
Ximo Puig, María Jesús Montero i Sandra Gómez mantenen una trobada amb empresaris i sindicats a València
Ximo Puig, María Jesús Montero i Sandra Gómez mantenen una trobada amb empresaris i sindicats a València
Jorge Gil - Europa Press - Archivo
Ximo Puig, María Jesús Montero i Sandra Gómez mantenen una trobada amb empresaris i sindicats a València

"Si Puig no té el que cal tindre perquè la ministra l'atenga, volem que done explicacions en Les Corts", ha defès la portaveu adjunta, Eva Ortiz, en declaracions als mitjans en la seu del PPCV.

Al costat de la seua compareixença, el grup 'popular' vol que Montero reba als portaveus parlamentaris de la resta de partits abans del 9 d'Octubre, "el dia gran dels valencians", amb reunions "a Madrid o on diga". El PP pretén registrar aquesta proposició no de llei (PNL) immediata abans de l'inici del ple de Les Corts d'aquest dimecres, 11 de setembre.

La iniciativa també insta al fet que el Ministeri d'Hisenda habilite una línia extraordinària per a la Comunitat valenciana mentre no s'aprove el nou model de finançament autonòmic, "sobretot en educació i sanitat, les dos àrees més afectades".

Sobre este tema, la també sotssecretària general del PPCV ha recordat que "la passada legislatura, (Cristóbal) Montoro i (Mariano) Rajoy no solament van convocar el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF), sinó que van iniciar els treballs i els experts van fer un document amb mesures, posicions i postures a prendre en finançament".

Ha criticat, mentrestant, que des de la Generalitat "ningú dona explicacions i no se sap què van a fer per a pal·liar" la situació financera, quan "té més de 330 alts càrrecs endollats al seu servici i planeja una retallada de 1.500 milions".

"SET MESOS SENSE DONAR LA CARA"

En aquest context, el PP tornarà a exigir que el cap del Consell "done explicacions" en un ple monogràfic perquè "no seguisca escapant-se de Les Corts", després de "set mesos sense donar la cara en les sessions de control". La 'popular' ha destacat que el grup socialista va al·legar que no recolzava aquesta compareixença precisament per la reunió Montero-Puig, si bé ha reconegut que no s'ha produït perquè la ministra "tenia altres qüestions".

Totes les peticions responen a a el pla d'ajust que haurà de realitzar el Consell per la seua situació financera, una "possible situació de retallades per decret", per al qual la portaveu del PP ha advertit que els partits del Botànic II "se'n van a posar d'acord encara que tenen poc temps per llei". "Puig no pinta res, no l'atenen ni li donen explicacions en el seu partit. Ara sap el que és estar en una llista d'espera", ha il·lustrat.

Després de l'inici del curs polític, el grup del PP en Les Corts pretén proposar altres iniciatives parlamentàries en el plànol social, encara que esperarà primer l'aprovació del decret del pla d'ajust del Govern valencià.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento