Comunitat Valenciana

Puig li demana al Govern Central que pague el deute de 300 milions dels desplaçats

  • Respon així a la carta en la qual s’adverteix que s’ha superat la despesa en matèria farmacèutica i sanitària.
Sala de angiografía del Hospital General de Alicante
Sala de angiografía del Hospital General de Alicante
GVA - Archivo
Sala de angiografía del Hospital General de Alicante

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assenyalat aquest dijous que no vol que es dispare la despesa, pel que ha demanat "responsabilitat" al Govern Central i que "pague el deute de 300 milions que té amb la Comunitat Valenciana pels desplaçats" davant la carta enviada en la qual adverteix que ha superat la despesa sanitària.

Els ministeris de Sanitat i Hisenda han enviat cartes als governs d'11 comunitats autònomes, entre elles la Valenciana, per a advertir-los que han superat la taxa de referència de la regla de despesa en matèria farmacèutica i sanitària, segons han confirmat a Europa Press fonts ministerials.

Puig, que s'ha reunit amb el president d’Ascer, ha afirmat que el valencià és un govern "responsable" i sap que "l'eficiència és fonamental per a l'Estat i perquè la sanitat pública es mantinga". "De fet, en aquesta legislatura incidirem més en la Sanitat", ha remarcat Puig, qui ha recordat que són corresponsables i actuaran.

"Però vull recordar-li al Govern que aquesta responsabilitat és d'anada i tornada i hem de rebre els recursos que ens corresponen i hi ha més de 300 milions d'euros de deute del Govern d'Espanya a Sanitat pels desplaçats", ha indicat.

"Nosaltres volem que no es dispare la despesa però el Govern ha de pagar el que li correspon, és a dir, l'atenció als desplaçats que estem assumint i això implica problemes de tresoreria", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento