Comunitat Valenciana

Catalá anuncia un "Govern en l'ombra" del PP a l'Ajuntament de València i assigna regidors a cada àrea

  • La portaveu distribueix els huit edils del grup entre les àrees i delegacions creades pel Govern local.
  • El PP votarà en contra de totes les mesures d'organització: assessors, sous i nombre de mocions.
  • El grup coordinarà les possibles accions judicials i evitarà que hi haja assessors que vagen per lliure.
La portavoz del PP en el Ayuntamiento de València, María José Catalá, junto a la concejala María José Ferrer San Segundo.
La portavoz del PP en el Ayuntamiento de València, María José Catalá, junto a la concejala María José Ferrer San Segundo.
20MINUTOS.ES
La portavoz del PP en el Ayuntamiento de València, María José Catalá, junto a la concejala María José Ferrer San Segundo.

Pocs dies després de la configuració del nou Govern local de València fruit del pacte aconseguit entre Compromís i PSPV-PSOE, el grup majoritari de l'oposició, el PP, ha mogut fitxa amb la conformació d'un "equip espill" o "Govern en l'ombra", tal com ha anunciat aquest dimecres la seua portaveu, María José Catalá, durant un desdejuni informatiu.

La iniciativa persegueix fiscalitzar més de prop la labor de l'Executiu municipal amb l'assignació de regidors del PP a cada àrea i delegació conformada pel segon Govern de la Nau, una distribució que segons Catalá és "mastodòntica i bastant disfuncional". Així, en funció del perfil dels propis edils, assistiran en nom del grup a les diferents comissions o seguiran l'acció de cada responsable de les delegacions.

La mateixa Catalá serà l'encarregada d'àrees com a Hisenda i Economia, al costat de Paula Llobet, i Urbanisme i Mobilitat, de la mà de Juan Giner. En Benestar i Drets Socials, Julia Climent s'ocuparà d'Educació i Cultura, i Marta Torrado de Serveis Socials. En Participació, la fiscalització serà a càrrec de María José Ferrer San Segundo, mentre Santiago Ballester, expresident de les Falles d'Especial, portarà Protecció Ciutadana i Cultura Festiva (Falles). En Mobilitat Sostenible i Ecologia Urbana estarà Carlos Mundina.

L'activació del principal grup de l'oposició des de pràcticament el primer minut del mandat contrasta amb la situació viscuda durant l'anterior, amb nou dels deu edils investigats pel suposat blanqueig lligat al cas Taula i amb el portaveu, Eusebio Monzó, per patrocinis en l'aeroport de Castelló.

Una altra circumstància que també canviarà serà l'estratègia judicial davant possibles accions contra el Govern municipal en pràctiques que es consideren irregulars. Segons ha afirmat Catalá, les possibles denúncies s'analitzaran i coordinaran des del grup i es presentaran "quan un procés judicial tinga possibilitats de prosperar i de derivar en responsabilitats" públiques.

Així doncs, el grup popular no avalarà actuacions individuals, com la de l'assessor Luis Salom, que ha repetit en el càrrec i que en l'anterior mandat va denunciar nombrosos contractes que van afectar regidors com Pere Fuset, Carlos Galiana, María Oliver o Sandra Gómez, entre altres. "Anirem cas a cas i a valorar l'entitat jurídica de qualsevol irregularitat administrativa", ha afegit Catalá.

Sobre la no personació del PP en l'última investigació contra Fuset, ha dit que els va agafar "en un canvi de responsables del partit i del grup municipal" i que estan "valorant" si ho fan, al mateix temps que ha destacat la figura de María José Ferrer i el seu "perfil jurídic" per a coordinar aquesta estratègia.

Vot en contra del "pack" d'organització

D'altra banda, el PP votarà en el ple d'aquest dijous contra totes les mesures d'organització proposades des d'Alcaldia: tant el nombre d'assessors com la pujada de sous i dedicacions exclusives i la limitació de mocions i de preguntes en els plens. A més, el PP s'ha coordinat amb Ciutadans i Vox en un front comú en aquest tema per a exercir una "oposició frontal".

En opinió de Catalá, la nova organització pot limitar drets fonamentals no solament dels edils de l'oposició, sinó també dels ciutadans que els han votat: "És una ofensiva total contra els membres de l'oposició", ha manifestat.

No assistirà al sopar de càrrecs del PP

Preguntada pel sopar d'estiu organitzada aquest divendres per càrrecs del PP i que s'ha interpretat com un conclave de descontentaments amb la presidenta regional, Isabel Bonig, la portaveu municipal ha afirmat que tots els actes amb amics "són entranyables". Ha explicat que va ser convidada, però no assistirà, encara que interpreta que la reunió no va "en contra de ningú". "És moment d'estrényer files i d'abordar de forma tranquil·la però sense fre el congrés provincial i els locals", ha finalitzat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento