Comunitat Valenciana

Així serà el dispositiu per a la nit Sant Joan a València: reforç policial, de neteja i de mobilitat cap a les platges

  • L'operatiu preveu 268 policies locals, 221 empleats de neteja i transport públic tota la nit del diumenge.
  • A la Malva-rosa i el Cabanyal hi haurà una zona fitada per a fogueres, prohibides en tot el litoral de l'Albufera.
  • Els envasos de vidre estaran vetats i la llenya es repartirà a partir de les 18.00 hores entre les postes 1 i 3.
Un joven salta un fuego durante la celebración de las tradicionales hogueras de la noche de San Juan, en la playa de la Malvarrosa de València.
Un joven salta un fuego durante la celebración de las tradicionales hogueras de la noche de San Juan, en la playa de la Malvarrosa de València.
Biel Aliño / EFE
Un joven salta un fuego durante la celebración de las tradicionales hogueras de la noche de San Juan, en la playa de la Malvarrosa de València.

Milers de persones acudiran aquest diumenge a la nit a les platges de València amb motiu de la tradicional nit de Sant Joan, per la qual cosa l'Ajuntament posa en marxa un ampli dispositiu de seguretat, transport i neteja que permeta no solament que la celebració es desenvolupe sense incidents, sinó també deixar les platges en perfecte estat a partir de la matinada. Enguany, en ser festiu el dilluns 24 i coincidir amb cap de setmana, s'espera una afluència encara més massiva.

El pla preveu el desplegament de 268 agents de la Policia Local, 221 operaris de neteja, 30 membres de Protecció Civil i Bombers i personal sanitari. Com tots els anys, s'estableixen dues zones amb mesures diferenciades: les platges del nord (Cabanyal i Malva-rosa), on es permetrà l'encés de fogueres en zones fitades, i les del sud (des de Pinedo al Perellonet, en l'Albufera), on estarà prohibit encendre cap foc per estar al parc natural.

Seguretat

Policia Local. En total, estaran en servei 268 agents, entre les zones nord i sud. En la nord hi haurà una reguarda central de la Policia Local al carrer Pintor Ferrandis. Es coordinaran tres zones de decomisos de venda ambulant.

Protecció Civil i Bombers. Als policies se sumaran nou comandaments de Bombers amb el suport de 25 voluntaris de Protecció Civil.

Transport públic

Autobusos. L'EMT reforçarà el seu servei i oferirà autobusos durant tota la nit en les línies 25, 32, 92, 93, 95, 98 i 99. L'operatiu especial incrementarà en 174 el nombre de conductors respecte a un dia festiu, la qual cosa suposa que des de les 17.00 hores del diumenge fins a les 7.00 h del dia 24 hi haurà 121.780 places més que un dia normal. A més, en coincidir Sant Joan en cap de setmana, els reforços seguiran en línies com la 25 fins al migdia del dilluns, mantenint la freqüència. El dispositiu començarà a les 15.30 hores del diumenge i acabarà després del migdia del dilluns.

Metro i tramvia. Metrovalencia oferirà serveis especials de manera ininterrompuda en totes les seues línies durant la nit amb més de 200.000 places. Les línies de tramvia (4, 6 i 8) seran les que més es reforcen, atés que són les que més a prop arriben al districte del Marítim. Pel que respecta al metro, totes les línies donaran servei tota la nit, però amb diferents freqüències i destinacions. Els horaris es poden consultar en la web www.metrovalencia.es.

Neteja

Objectiu: platges a punt el dilluns. L'operatiu especial estarà conformat per 221 treballadors municipals. El gruix es desenvoluparà de matinada, amb 120 operaris de neteja manual i altres 51 amb mitjans mecànics, que entraran a retirar els residus de l'arena a les 4.00 hores de la matinada del diumenge amb l'objectiu de deixar la zona apta per al seu ús a les 8.00 hores del matí del diumenge. El dimarts al matí es durà a terme un dispositiu de neteja de reforç amb 34 treballadors (20 més que en el servei ordinari).

Repartiment de llenya

Entre les postes 1 i 3. A les 16.30 hores es començarà a descarregar la llenya, que començarà a repartir-se a les 18.00 hores. Dues hores més tard, començarà el repartiment de bosses de fem en les entrades de les platges. Hi haurà 9 punts de repartiment de llenya, entre les postes sanitàries Malva-rosa 1 i Cabanyal 3.

Zona fitada

Fogueres només a les platges urbanes. Les fogueres poden encendre's exclusivament en la zona fitada i senyalitzada, de 1,2 quilòmetres, situada entre les postes sanitàries 1 i 3 de les platges de la Malva-rosa i el Cabanyal (nord). No estan permeses en cap de les quals formen el Parc Natural de l’Albufera, és a dir, des de Pinedo fins a la platja del Recatí-Perellonet, en el sud.

Prohibicions

Ni vidre ni fanalets voladors. No s'autoritza l'accés a les platges amb envasos de vidre, amb l'objectiu d'evitar el perill que per als usuaris pot suposar un eventual trencament. Tampoc està permés el llançament de coets, globus o artefactes de qualsevol classe que continguen foc, o puguen produir-lo, com per exemple els fanalets voladors.

Emergències

Reforç de l'atenció. El personal d'atenció per a Emergències s'incrementarà en un 25% durant la nit de Sant Joan, segons la Generalitat. Els reforços se centraran en els torns, entre operadors, supervisors i coordinadors, respecte a un dia ordinari.

Festes sense agressions masclistes

Punts violeta. Tal com va succeir en Falles, l'Àrea d'Igualtat del Consistori instal·larà dos Punts Violeta d'informació i atenció a les víctimes d'agressions sexuals. L'alcalde de València, Joan Ribó, ha demanat una nit "divertida i festiva" allunyada de "actituds masclistes" i d'abusos sexuals.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento