L'Audiència Nacional estudiarà la seua competència sobre la demanda de les borses d'À Punt
L'Audiència Nacional estudiarà la seua competència sobre la demanda de les borses d'À Punt ARCHIVO

L'Audiència Nacional estudiarà si és competent per a pronunciar-se sobre la demanda de la Unió de Periodistes contra el barem aplicat en les borses de treball de la radiotelevisió pública valenciana À Punt i, en cas de resoldre afirmativament, si cita com a perjudicats els seus 400 empleats. Així s'ha decidit en una vista en la Sala social que ha quedat suspesa a l'espera de la decisió de l'òrgan judicial sobre si assumeix la competència.

L'Audiència celebrava aquest dimarts la vista pel barem de les borses d'À Punt arran de la nova demanda interposada per la Unió de Periodistes Valencians com a conseqüència de la decisió de la titular del jutjat social número 5 de València que es va declarar incompetent, en contra del criteri de l'advocada de l'associació professional i del Ministeri Fiscal.

Segons la informació que la Unió de Periodistes ha facilitat als seus socis, l'Audiència ha decidit suspendre l'acte per a resoldre sobre si és competent o no en aquesta causa. Si la sala social es declara competent, hi haurà juí i, en cas de no fer-ho, la qüestió s'elevarà al Tribunal Suprem perquè es pronuncie sobre aquest tema.

També estudiarà la possibilitat de citar els 400 treballadors afectats com a perjudicats, "la qual cosa ja havia demanat l'advocada" de la Unió en la demanda "però que l'ens mai va comunicar als seus empleats", d'acord amb la mateixa informació.

En tot cas, segons la Unió, el ministeri fiscal ha comunicat als advocats de les parts que defendrà que el barem és "discriminatori" per als no extreballadors de l'extinta radiotelevisió pública valenciana Canal 9.

Consulta aquí más noticias de València.