Comunitat Valenciana

Els hotels de la costa preveuen arribar al 77% d'ocupació aquest pont

  • Un sondeig de Turisme apunta que la xifra rondarà el 90% a Benidorm i aconseguirà el 60% a l'interior.
Benidorm teme que la previsión de lluvia para final de semana contraiga la contratación de última hora
Benidorm teme que la previsión de lluvia para final de semana contraiga la contratación de última hora
GVA - Archivo
Benidorm teme que la previsión de lluvia para final de semana contraiga la contratación de última hora

La millora del temps pot beneficiar al sector turístic valencià, sobretot al de les localitats costaneres, durant el pont que va començar dimarts passat i que finalitzarà el diumenge. Així ho indiquen les dades que maneja la Generalitat, que preveuen superar els tres quarts d'ocupació als hotels del litoral, però també aconseguir bones xifres a l'interior.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat que, segons un sondeig realitzat per Turisme Comunitat Valenciana, “les reserves confirmades als hotels del litoral de la Comunitat Valenciana des d'aquest dimarts fins diumenge que ve aconsegueixen el 77,64% de les seues places”.

El responsable de Turisme ha explicat que l'enquesta realitzada pel seu departament “mostra que en data de hui les reserves als hotels de l'interior de la Comunitat se situen en un 60,71%, la qual cosa suposa un increment de 4,6 punts respecte a 2018”, segons va informar la Generalitat. Respecte a les previsions en els municipis de costa, Colomer ha destacat que “es manegen resultats positius, sobretot a Benidorm, on s'espera que es cobrisquen el 90% de les seues places, segons les dades facilitades per Hosbec”. Aquestes dades suposarien mantindre les xifres de 2018.

Així mateix, segons les previsions de la Fundació Turisme València, s'estima per a la ciutat de València un 76,80% d'ocupació per a aquests cinc dies. Per part seua, el litoral de la província de València, sense comptar la ciutat, compta amb una ocupació estimada que aconsegueix el 58,39%. Quant a la província de Castelló parteix d'unes previsions del 62,64%, i el litoral d'Alacant, sense incloure Benidorm, preveu una ocupació del 76,69%.

Respecte a les dades previstes per als hotels d'interior, les previsions de la província de València són pròximes al 73%. A més, la província de Castelló parteix amb una previsió pròxima al 50% i els hotels de l'interior d'Alacant parteixen amb unes reserves del 49,52%.

Davant aquestes previsions, i tenint en compte que no és comparable al pont de l'any passat pel moment de la setmana en què ha caigut el dia 1, Colomer ha destacat que la Comunitat Valenciana “manté una previsió d'ocupació molt positiva, la qual cosa mostra la fortalesa d'un sector cada dia més competitiu i amb una oferta molt diversificada”, mentre ha incidit que el seu objectiu “continua sent desestacionalitzar i mantindre una ocupació dinàmica durant tot l'any».

Cal recordar que el pont es divideix fonamentalment en dues parts: la del passat cap de setmana i el dilluns 29, festiu a València, i del 2 de maig (festa en la Comunitat de Madrid) fins a aquest pròxim cap de setmana. Aquest segon pont és el que més pot beneficiar als hotels de la costa de la Comunitat, per l'afluència de visitants de Madrid.

Més afiliació en el sector turístic 

El nombre de persones que cotitzen a la Seguretat Social en la Comunitat en les branques d'hostaleria i turisme va ascendir fins a març a 170.776, segons un informe de la Generalitat elaborat amb dades del Ministeri de Treball. És un 3,8% més que en el mateix període de 2018.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento