L'Ajuntament de València fixarà en una hora el temps de precontratació de VTC
L'Ajuntament de València fixarà en una hora el temps de precontratació de VTC UBER - Archivo

L'Ajuntament de València fixarà en, almenys, una hora el temps de precontratació dels servicis de Vehicles de Transport amb Conductor (VTC) en la ciutat, com ha anunciat aquest dijous el regidor de Mobilitat Sostenible, Guiseppe Grezzi. L'edil ha precisat que aquesta mesura s'emmarca en les competències que la Generalitat atorga en aquesta matèria a les administracions locals a través del Decret Llei 4/2019, de 29 de març, que regula aquest sector.

Grezzi ha destacat també que per a incloure l'arreplegat en aquest decret en la nova Ordenança de Mobilitat, que s'aprovarà definitivament la setmana pròxima en el ple d'abril, es durà a terme una modificació de la mateixa després de la seua entrada en vigor. Referent a açò ha explicat que quan es va aprovar el decret del Consell no va ser possible arreplegar el seu contingut en l'ordenança perquè aquesta "es trobava en tramitació, en període d'al·legacions i exposició pública".

Antelació

Grezzi ha avançat que entre les modificacions que introduiran en l'ordenança estarà la decisió d'"establir que els servicis a prestar mitjançant arrendament de vehicles amb conductor hauran de contractar-se, almenys, amb una hora d'antelació".

El responsable municipal ha comentat que d'aquesta manera, a més d'assumir les competències traslladades des de l'administració autonòmica, es mostra el "compromís" amb la "viabilitat del servici públic del taxi", que considera "clau per a la mobilitat urbana" i es fixen les normes per a compatibilitzar la seua activitat amb les dels VTC.

"Els servicis discrecionals sempre han existit i existiran però és necessari fer-ho en determinades condicions, per la qual cosa és necessari tindre una regulació específica", ha asseverat Giuseppe Grezzi, que s'ha mostrat "segur" que els Vehicles de Transport amb Conductor "podran funcionar com ho han fet fins ara".

L'edil ha assenyalat, preguntat per la reacció que aquest sector pot tindre davant l'hora de precontratació que establirà l'Ajuntament, que eixa és una qüestió que des del consistori "ja es va anunciar fa un mes". "Ja està plasmat eixe compromís en la Mesa del Taxi creada en l'Ajuntament", ha apuntat.

Així mateix, preguntat per si en l'ordenança municipal hi haurà altres limitacions per als VTC, Grezzi ha indicat que s'arrepleguen qüestions relacionades amb "l'ús de l'espai públic" i del carril bus-taxi. "Els VTC no poden usar el carril bus-taxi que és per a servici públic ni ocupar places d'aparcament de taxis. Això ja està en l'ordenança", ha exposat.

Consulta aquí más noticias de València.