El centre de ciberseguretat de Telefònica a València abastarà Europa i Sud-amèrica
El centre de ciberseguretat de Telefònica a València abastarà Europa i Sud-amèrica GVA

El centre de ciberseguretat que instal·larà Telefònica en La Marina de València s'iniciarà "en els pròxims mesos" i preveu iniciar-se en la seua primera fase amb 20 enginyers per a desenvolupar mecanismes i sistemes relacionats amb la seguretat de les connexions. A més, actuarà per a l'àmbit d'Europa i Sud-amèrica.

Així ho han explicat a Europa Press fonts del Consell, que han precisat que, a més de les contractacions inicials, el centre col·laborarà amb diferents universitats, per la qual cosa l'expectativa de creixement és "àmplia".

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mantingut aquest dimecres una reunió de treball amb el director del Centre d'Innovació de Ciberseguretat de Telefònica a València, David Prieto, i el director d'Administracions Publiques de la mateixa companyia telefònica per a la Comunitat Valenciana, Múrcia i Balears, José Manuel Plaza.

En la trobada de treball, els representants de Telefónica han comunicat al president els avanços per a la posada en marxa a València d'aquest centre d'innovació en matèria de ciberseguretat per a l'Internet de les Coses (IoT en les seues sigles en anglés) i 'Smartcity'.

Hiperconnectivitat

Aquest centre es dedicarà a la seguretat de les connexions, el control de la hiperconnectivitat i el correcte funcionament de les innovacions tecnològiques que intervenen en un món interconnectat.

A més dels contactes iniciats amb les universitats públiques, els responsables del centre han contactat també amb empreses líders a nivell mundial en temes de seguretat amb la finalitat de recaptar projectes sobre els quals treballar.

Consulta aquí más noticias de València.