Comunitat Valenciana

Més de 7.800 persones segueixen el so de Dansa València en una edició de "rècord"

  • Més de 7.800 persones han recolzat la XXXII edició de Dansa València amb "rècord d'assistència i resposta més que positiva" del públic i els professionals de les arts escèniques, amb fins el 135 programadors i 26 companyies per a pujar a escena 29 representacions.
Cultura.- Més de 7.800 persones seguixen el so de Dansa València en una edició de 'rècord' amb 135 programadors
Cultura.- Més de 7.800 persones seguixen el so de Dansa València en una edició de 'rècord' amb 135 programadors
GVA
Cultura.- Més de 7.800 persones seguixen el so de Dansa València en una edició de 'rècord' amb 135 programadors

En la seua nova època, després del gir emprès l'any passat, el certamen continuarà com a punt de trobada de professionals per a dinamitzar el sector professional de la dansa a la Comunitat Valenciana, detalla la Conselleria de Cultura en un comunicat.

Per a la coordinadora, Mar Jiménez, "Dansa València és un festival contemporani social connectat amb l'actual". "Són les companyies les que permeten que tinguem una bona programació, les que arrepleguen el que està passant i les que aconsegueixen connectar amb el públic", ha asseverat.

En la mateixa línia, el director adjunt d'Arts Escèniques de l'Institut Valencià de Cultura (IVC), Roberto García, ha posat el focus sobre "el salt qualitatiu i quantitatiu" respecte a anteriors edicions i "l'efervescència amb la qual un públic nombrós i molt divers ha viscut el festival".

Durant els sis dies han participat més de 135 programadors nacionals, internacionals i locals per a gaudir dels últims muntatges de les companyies valencianes. Aquest esforç ha suposat nombrosos tancaments de contractació de companyies per part dels programadors.

En el 'showcase' 'Missió Inversa', organitzat per l'Associació Valenciana d'empreses de Dansa (AVED) amb la col·laboració de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), en el set companyies valencianes van exhibir els seus treballs.

OBERTURA A LES ARTS VISQUES

El festival s'ha estructurat entorn de tres eixos: una representació del panorama coreogràfic local i nacional, una obertura a les arts vives i la consolidació de 'Danseta', dedicada al públic infantil i familiar, proposta que va centrar part de la programació del cap de setmana.

Al marge de les representacions, Dansa València ha anat més enllà amb projectes pedagògics, un debat sobre les arts vives organitzat per l'Associació de Professionals de la Dansa de la Comunitat (APDCV) o les classes magistrals de Marco Flores i Diego Sinniger.

Altres propostes destacades són el taller de periodisme i crítica de dansa impartit per Omar Khan, els diàlegs de dansa de l'Acadèmia de les Arts Escèniques d'Espanya, les nits d'investigació sonora en col·laboració amb el festival Volumens i les trobades del sector, al costat de més activitats.

Amb tots aquests ingredients, el públic i els professionals del sector de les arts escèniques han recolzat la línia empresa pel certamen, organitzat per l'Institut Valencià de Cultura amb la col·laboració del Teatre Escalante de la Diputació de València i de l'Ajuntament de València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento