Comunitat Valenciana

El PSPV presenta un programa "sense fanatismes" amb una memòria econòmica que avala el finançament de les mesures

  • VALÈNCIA, 15 (EUROPA PRESS)
28A.- El PSPV Presenta Un Programa 'Sense Fanatismes' Amb Una Memòria Econòmica Que Avala El Finançament De les Mesures
28A.- El PSPV Presenta Un Programa 'Sense Fanatismes' Amb Una Memòria Econòmica Que Avala El Finançament De les Mesures
PSPV
28A.- El PSPV Presenta Un Programa 'Sense Fanatismes' Amb Una Memòria Econòmica Que Avala El Finançament De les Mesures

El president de la Generalitat i candidat a la reelecció, Ximo Puig, ha presentat aquest dilluns davant la societat civil valenciana el programa electoral del PSPV, que busca "consolidar el canvi" iniciat en 2015 amb un projecte "per a tota la Comunitat, sense exclusions, sense fanatismes i sense sectarismes".

Amb especial èmfasi en el plànol econòmic i la consolidació de l'Estat del Benestar, està acompanyat per una memòria econòmica que sustenta el finançament de les mesures plantejades, per a les quals s'estima un cost (per part autonòmica) d'1.178 milions durant quatre anys, que s'assumiria tenint en compte l'augment dels recursos d'entre 1.200 i 1.400 milions d'euros (sense tindre en compte el finançament autonòmic) per la millora de l'economia.

"Hem tingut una legislatura de superar les urgències del moment, de reparació i de reconstrucció social i econòmica, de renaixement, ara és el moment de consolidar la via valenciana en tots els àmbits possibles", ha indicat Puig, que ha ressaltat que aquest programa "sorgeix de la societat" i aposta per la creació d'ocupació de major qualitat associat a les tecnologies i al canvi de model productiu.

També planteja mantindre l'Estat del Benestar "adaptant-ho per a fer-ho sostenible sempre", amb millor qualitat en sanitat, educació i protecció social "perquè ningú es quede al marge". "És el moment de millorar l'eficiència perquè siga absolutament imbatible, perquè siga impossible tornar arrere com es pretén per part de les dretes", ha incidit el socialista.

Puig ha indicat que s'aborden, així mateix, alguns reptes "que són de hui, no de matí", com el canvi climàtic o la despoblació, i també per a lluitar contra la violència de gènere i per la igualtat. També ha instat a deixar la llengua fora de la confrontació perquè "ací no hi ha un conflicte", sinó que s'està intentant fomentar l'ús del valencià. "Es vol intentar importar un conflicte d'un altre lloc on no hi ha cap problema", ha dit.

Segons ha remarcat el dirigent socialista, el programa "no és un receptari, són mesures obertes i compromisos concrets" i porta adossat una memòria econòmica que explica d'on eixirà el finançament per a les noves mesures, la qual cosa li dota de "rigor" i augmenta la qualitat democràtica.

PROGRAMA PER EIXOS

El programa es divideix per eixos i en el primer, dedicat al coneixement, es planteja la gratuïtat de la matrícula universitària per als universitaris que aproven el curs complet (120 milions d'euros previstos), la gratuïtat de l'educació de 2 anys (61 milions), auxiliars natius d'anglés en tots els col·legis i instituts (16) o la creació d'un centre de proves de mobilitat autònoma a l'entorn de la Ciutat de la Llum per a la investigació sobre cotxes intel·ligents (10 milions).

Pel que fa al creixement, planteja que tota empresa familiar tindrà una reducció del 99% del valor de la societat en l'Impost de Successions i Donacions, sempre que asseguren un mínim de 5 anys de manteniment de l'empresa per part dels hereus (12 milions). També proposa optar el programa de l'Europe Battery Alliance per a impulsar una gigafactoria de bateries a la Comunitat en col·laboració amb les empreses del sector automobilístic i de la indústria.

Així mateix, figura un pla d'urgència per a la transformació digital de la indústria, amb mesures de reforç de la capacitació, connexió amb startups i finançament (15 milions), la modernització de regadius (100) o la finalització de les obres de conducció de la marge esquerra del post-transvase Xúquer-Vinalopó (35 milions), al mateix temps que s'aposta per completar l'assumpció de la gestió pública de l'aeroport de Castelló, reforçant el pla d'atracció de connexions aèries, incloent la connexió amb l'hub de Madrid-Barajas Adolfo Suárez.

En l'àrea d'ocupació, contempla mesures de foment de l'ocupació amb una dotació prevista de 230 milions per part de la Generalitat, a més d'altres 235 del Govern, així com ampliar la tarifa plana a la Seguretat Social dels autònoms fins al sisé any i fins al seté per als joves (13 milions).

VIVENDES, IGUALTAT I CULTURA

Així mateix, en l'eix de drets, s'impulsaran programes específics de vivendes per a jóvens: 2.000 vivendes per a joves de fins el 35 anys en règim de lloguer assequible (10 milions) i 1.000 vivendes compartides en règim de lloguer per a joves universitaris (16,5 milions).

Es planteja culminar la reversió del Departament de Salut de Dénia (16 milions) i es preveu un Pla d'Infraestructures d'Atenció Primària amb 100 milions d'euros per a construcció, rehabilitació, reformes i ampliació dels centres de salut i consultoris auxiliars. A més, s'implantarà progressivament l'atenció bucodental preventiva i reparadora de 0 a 16 anys (44 milions).

En l'àmbit de la igualtat es proposa una Llei Valenciana per al Foment de la Igualtat en l'Ocupació, un pla de detecció precoç de violència de gènere utilitzant el big data, i en cultura el PSPV planteja engegar el Centre Escènic de la Comunitat Valenciana, com a referent per a la formació, creació, promoció i investigació en arts escèniques, una nova Llei Valenciana de la Música i un pacte social pel valencià.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento