Grau nega el suborn i afirma que els rellotges van ser regals de familiars
Grau nega el suborn i afirma que els rellotges van ser regals de familiars EUROPA PRESS

El que fora vicealcalde de València, el 'popular' Alfonso Grau, ha negat aquest dilluns haver rebut cap regal de l'empresari Urbano Catalán ni de Transvia i ha declarat, en el juí que se segueix contra ell per un presumpte delicte de blanqueig i suborn, que els dos rellotges de luxe que va retornar per a canviar-los per uns altres més cars li'ls van regalar familiars en el Nadal de 2010 i Reis de 2011, encara que s'ha negat a identificar-los per a no sotmetre'ls al "linxament mediàtic i social" que ell ha patit.

Grau s'ha assegut aquest dilluns en la banqueta acusada de blanqueig i suborn per suposadament acceptar dos rellotges de luxe d'un contractista de l'Ajuntament en 2010 i 2011, canviar-los per uns altres més cars i pagar la diferència. Juntament amb Grau, la secció segona de l'Audiència de València també jutja l'empresari Urbano Catalán, responsable de Transvia i Viajes Privilege.

Sobre este tema, Grau ha assegurat que ha vist alguna vegada en "algun lloc" a Catalán però que no té amb ell "cap relació en absolut" i ha negat haver rebut d'ell cap regal. Per contra, ha argumentat que els dos rellotges objecte del juí van ser regals familiars que va retornar perquè no li agradaven i que els va canviar personalment perquè "no tenia res que ocultar". "No hi ha suborn", ha asseverat.

"Sóc víctima d'una persecució mediàtica i social immisericorde i les entitats bancàries m'han tirat per risc reputacional i jo no vaig a fer a ningú de la meua família que siga víctima a la mateixa persecució", ha assenyalat per a justificar la seua negativa a revelar el nom del familiar que li va regalar els rellotges.

Així mateix, ha explicat que va pagar en efectiu la diferència dels rellotges amb els diners que aleshores guardava en la seua casa de les consultes mèdiques que passaven tant ell com la seua dona.

La Fiscalia Anticorrupció sol·licita per a Grau una pena de sis anys de presó i el pagament d'una multa de 75.000 euros, mentre que per a l'empresari reclama un any de presó per suborn.

Consulta aquí más noticias de València.