Comunitat Valenciana

Detingut el cunyat de Rita Barberá en una operació sobre la gestió del PP a València

  • Corbín defensa a l’exsecretària del PP a l'Ajuntament, García-Fuster, processada en el cas Imelsa.
El abogado José María Corbín, cuñado de la fallecida exalcaldesa de Valencia Rita Barberá.
El abogado José María Corbín, cuñado de la fallecida exalcaldesa de Valencia Rita Barberá.
EUROPA PRESS
El abogado José María Corbín, cuñado de la fallecida exalcaldesa de Valencia Rita Barberá.

L'advocat José María Corbín, cunyat de l’exalcaldesa de València Rita Barberá, ha sigut detingut aquest dimarts en l'operació que desenvolupa la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil relacionada amb l'etapa de govern del PP a l'Ajuntament d'aquesta ciutat i les activitats del despatx d'advocats de Corbín.

Segons han informat a Efe fonts de la investigació, en l'operació, que continua oberta, s'estan practicat més d'una desena de registres i hi ha més detencions. L'operació la dirigeix la Fiscalia Anticorrupció des de primera hora del matí d'aquest dimarts amb diversos registres d'immobles i despatxos professionals a València vinculats a Corbín, cunyat de Barberá i advocat de l’exsecretària del grup popular a l'Ajuntament de la capital Mari Carmen García-Fuster, processada en el cas Imelsa.

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha confirmat que l'operació s'ha desplegat arran d'unes "denúncies que va rebre en el seu moment la Fiscalia Anticorrupció i s'ha ordenat a la unitat de crim organitzat de la Guàrdia Civil que es detinga a diverses persones i es practiquen diversos registres, tant en algun despatx d'advocats com en altres seus".

Reaccions

La presidenta del PP a la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha destacat que els noms que estan eixint de persones afectades per l'operació de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil sobre l'etapa de govern del seu partit a l'Ajuntament de València "ni formen part del PP, ni estan en el PP".

La dirigent popular ha mostrat el seu "respecte absolut" a totes les actuacions judicials i "policials, enfront d'uns altres" que quan els toca a ells diuen que l'actuació ha sigut "desproporcionada".

Ha assenyalat que "és curiós" que isca ara aquest assumpte, en plena precampanya electoral, però ha defensat que el PP té un programa, un projecte polític i està donant a conéixer les seues propostes, i ha agregat que les actuacions judicials i policials tenen els seus propis àmbits d'actuació i "els tribunals decidiran".

Per part seua, la vicepresidenta del Govern valencià, Mónica Oltra (Compromís), ha considerat que "és obvi que el PP va instal·lar un règim corrupte en totes les institucions. El cas Taula a l'Ajuntament de València és un cas molt gran de conseqüències incalculables a la vista d'això i que segueixen les detencions i es continue investigant", ha apuntat, i ha postil·lat: "Com més s'investiga, més porqueria ix".

Al seu judici, "l'inexplicable és que el PP estiga proposant la desaparició de la Conselleria de Transparència i l'oficina Antifrau en una situació on cada dia ix un corrupte nou del PP i només s'explica en la mesura en la qual el que vulguen és impunitat per als corruptes". "És el mateix que si els lladres demanen que s'elimine la Policia. Només els potencials corruptes volen que s'eliminen els organismes que prevenen la corrupció i que garanteixen que als valencians mai més ningú ens robarà des dels governs", ha conclòs.

El subsecretari general del PSPV, Manolo Mata, ha afirmat que "el sistema instaurat pel PP tant a l'Ajuntament de València, com en la Generalitat i les Diputacions, era una cleptocràcia dissenyada per a robar".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento