Comunitat Valenciana

Més del 60% dels menors usen internet sense control

  • El temps mitjà de connexió és de 3 i 4 hores. L'edat mitjana per a iniciar-se en els videojocs està ja en els 8 anys.
El teléfono móvil es la herramienta más habitual utilizada para el ciberacoso o 'ciberbullying'.
El teléfono móvil es la herramienta más habitual utilizada para el ciberacoso o 'ciberbullying'.
FUNDACIÓN ANAR
El teléfono móvil es la herramienta más habitual utilizada para el ciberacoso o 'ciberbullying'.

L'ús de les noves tecnologies pot ser molt beneficiós, però el seu abús és problemàtic. I cada vegada comencen a ser indispensables a edats més primerenques. Tant és així que l'edat mitjana d'inici de l'ús dels videojocs entre els menors és de 8,7 anys, la de la utilització d'ordinador i tauleta se situa en els 9,4, i la de mòbils en 10,3. Però el principal problema d'això és que el 63,7% dels usuaris més xicotets no estan subjectes al control parental en els moments en els quals accedeixen a continguts online.

Per això, els experts insten a pares i docents a anticipar als 7 anys les mesures preventives en l'ús d'aquestes tecnologies, de les quals ja disposen més del 90% dels menors de 9 i 16 anys, segons l'Estudi de l'ús de les tecnologies de la informació i comunicació en menors de la província de València. Aquest treball va ser impulsat per la Diputació provincial en el marc del programa pilot DIP-TIC, redactat per E-Value, i presentat aquest dimecres.

Víctor Villanueva, assessor tècnic de E-Value i coordinador de l'estudi, destaca que els resultats d'aquest informe, realitzat en un miler d'alumnes de quinze centres escolars de municipis valencians de menys de 20.000 habitants, permetrà millorar i ajustar les intervencions preventives a realitzar. Villanueva creu necessari assessorar les famílies sobre com gestionar les mesures preventives, entre elles establir, a través d'una negociació, límits i normes en relació al temps total i a la franja horària de connexió a internet.

L'estudi assenyala que la mitjana de temps de connexió al dia se situa entre 3 i 4 hores. El 43% afirmava connectar-se entre 1 i 3 hores al dia; el 19,4%, entre 3 i 5 hores; el 13,9%, durant més de 5 hores, i el 10,7% es connecta durant tot el dia, i la franja horària preferent per a connectar-se és entre les 14.00 i 21.00 hores. A més, entre el 65 i el 80% dels menors que han participat en l'estudi percep que els seus progenitors “no apliquen mesures freqüents de control parental” i només entre el 19,5 i el 36,7% dels mateixos està subjecte a un control parental mig-alt.

Riscos: ‘sexting’, ciberassetjament... 

El 24,5% d'adolescents es considera “usuari problemàtic”. Entre els riscos destaquen el sexting (enviament de continguts sexual), el ciberassetjament, la suplantació d'identitat i la sextorsió per una persona amb qui es comparteixen continguts íntims i li fa xantatge amb publicar-los.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento