Comunitat Valenciana

La 'mascletà' de Valenciana tenyeix de taronja la plaça en un homenatge al València CF amb "final apoteòsic"

  • Pirotècnia Valenciana ha tenyit de taronja la Plaça de l'Ajuntament de València en la dihuitena 'mascletà' de les Falles 2019, que aquest dilluns ha retut homenatge al centenari del València CF amb un espectacle en el qual cada tro portava el nom d'un jugador de l'equip i que ha desembocat en un "final apoteòsic" de més de 30 segons.
Falles.- La 'mascletà' de Valenciana tenyeix de taronja la plaça en un homenatge
Falles.- La 'mascletà' de Valenciana tenyeix de taronja la plaça en un homenatge
EUROPA PRESS
Falles.- La 'mascletà' de Valenciana tenyeix de taronja la plaça en un homenatge

L'espectacle, a càrrec dels professionals de Llanera de Ranes (València), pretenia "innovar, sorprendre i impressionar la gent". "Ho hem aconseguit", ha celebrat el responsable de la pirotècnia, José Manuel Crespo, després d'un tir que commemora el centenari de l'equip de futbol.

El president del mateix, Anil Murthy, ha contemplat la 'mascletà' des del balcó al costat d'exfutbolista com Ricardo Arias, Miguel Tendillo o Amadeo Carboni. Jugadors i exjugador de l'equip de futbol han presenciat el tir a peu de carrer.

També han acudit la presidenta del Congrés, Ana Pastor, i el líder de Ciutadans, Albert Ribera, entre d'altres representants polítics.

Crespo ha explicat que la 'mascletà' ha sigut "a la valenciana". "Calia rematar una bona faena, pegar fort i així ho hem fet", ha destacat, abans de mostrar-se "encantat" per homenatjar el València CF. Segons han explicat des de Pirotècnia Valenciana, cadascun dels diferents trons que han conformat l'espectacle portava escrit el nom d'un jugador que ha passat per l'equip durant els seus cent anys d'història, tot açò entre fum 'taronja' per a tenyir la plaça.

"Per cent anys més, 'amunt' València i 'amunt els Falles'!", ha exclamat el professional de la pólvora, abans de detallar que la 'mascletà' ha sigut "elegant al principi, amb tot digitalitzat en diversos punts". "Hem jugat per tota la plaça amb eixos claudàtors, eixe gest cap al València CF fent més fort el color taronja, predominant sobre els altres, amb eixos rellamps", ha explicat.

El cos terrestre ha sigut "completament de la casa" i "valencià", i ha donat pas a un terratrèmol que "ha fet vibrar la plaça", per a després posar el fermall d'or a l'homenatge amb un "final apoteòsic" de més de 30 segons. "S'han fet llarguíssims, almenys per a mi", ha reconegut el pirotècnic.

"RECUPERAR ELS TIMPANS"

De fet, Pirotècnia Valenciana ha desplegat un total de 303 quilos de pólvora i més de la mitat s'han concentrat en aquest final, per la qual cosa el responsable de l'empresa ha animat el públic a "recuperar timpans" per a l'última 'mascletà' de les festes.

El professional ha ressaltat que "ha gaudit tothom de l'espectacle" i "la resposta valenciana ha sigut fabulosa". La seua part favorita ha sigut, al costat del final "apoteòsic", el principi de la 'mascletà", "on es veuen els detalls".

RIVERA: "LA PÓLVORA ENGANXA"

Albert Rivera ha explicat que li ha "encantat" l'espectacle, la "tercera o quarta" mascletà que ha viscut des del balcó de la casa consistorial. "Havia vingut abans en Falles, quan no estava en política, però la veritat que açò enganxa, la pólvora enganxa, l'olor de la ciutat, l'ambient. Molt bonic, em vaig molt content i cada any estaré ací si puc", ha indicat.

A més, Rivera ha manifestat que li ha "paregut preciós" l'homenatge al València CF, que s'ha "pogut compartir amb alguns mítics jugadors, Carboni, Tendillo, molts altres, i el president del VCF". Així, ha volgut "felicitar a tots els valencianistes", perquè el València "és un orgull de club per a aquest país".

Per la seua banda, Anil Murthy ha expressat que el d'aquest dilluns ha sigut un "dia molt emocionant per a tots els valencianistes, un dia important per a honrar la nostra història i mirar al futur".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento