Comunitat Valenciana

L'autor del foc de Bolbaite (València) accepta quasi 6 anys de presó i ha de pagar més de 800.000€ en indemnitzacions

  • VALÈNCIA, 13 (EUROPA PRESS)
Juí incendie
Juí incendie
EUROPA PRESS
Juí incendie

L'autor reconegut de l'incendi forestal registrat a Bolbaite (València) el 15 juny de 2016 ha acceptat aquest dimecres, en el juí celebrat contra ell en la Ciutat de la Justícia de València, complir una pena de cinc anys i nou mesos de presó i pagar una multa de 900 euros, a raó de cinc euros diaris durant sis mesos.

Així mateix, l'acusat ha d'abonar una quantitat que supera els 800.000 euros per indemnitzacions als afectats (367.609,61 euros per danys en 40 finques rústiques), despeses d'extinció del foc per part de la Generalitat (239.503,65) i dany ambiental (225.919,39).

A més, s'hauran de tindre en compte les indemnitzacions que corresponguen per danys causats en altres propietats que encara no s'han peritat. En el juí el processat ha dit no tindre béns al seu nom ni vehicle, ni capacitat econòmica i ha detallat que vivia amb la seua àvia i que treballava en l'horta.

En la pena imposada, com ha detallat el jutge, s'ha tingut en compte com a atenuant la situació psíquica de l'acusat, amb un "límit intel·lectual" i que confessara els fets.

L'incendi, que va tardar a extingir-se sis dies, es va iniciar en el terme municipal de Bolbaite i es va estendre als de Xella, Anna, Sumacàrcer, Estubeny, Sallent i Cotes. El foc va afectar una superfície de 1.535,73 hectàrees de terreny forestal i 90 hectàrees de terreny no forestal en aquestes localitats. En aquestes zones es troben dos Llocs d'Interés Comunitari, la 'Cova de la Moneda-Cotes', en la qual les flames van afectar una hectàrea, i el riu Xúquer.

La condemna imposada a l'acusat és ferm, com ha assenyalat el president de la sala durant el juí, després d'haver-se aconseguit un acord entre la defensa, les acusacions i la Fiscalia. Aquesta última demanava en la seua qualificació imposar a l'autor de l'incendi una pena de quinze anys de presó i una multa de 8.100 euros -18 mesos amb quota diària de 15 euros-.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento