Comunitat Valenciana

El restaurant Riff reobri després del tancament arran de la mort d'una clienta

  • Tornarà a servir menjars aquest dimecres 13 de febrer i les reserves ja poden realitzar-se.
  • En la inspecció realitzada "no es va posar de manifest cap raó que requerira el tancament del local".
Sanitat aclareix que són 14 els intoxicats del restaurant investigat per la mue
Sanitat aclareix que són 14 els intoxicats del restaurant investigat per la mue
EUROPA PRESS
Sanitat aclareix que són 14 els intoxicats del restaurant investigat per la mue

El restaurant Riff de València reobrirà les portes demà dimecres, 13 de febrer, després de romandre tancat més de vint dies després de la mort d'una clienta i la intoxicació d'altres 30 persones per causes que encara s'estan investigant.

Així, la web de l'establiment s'ha reactivat i en ella es permet reservar per a dinar i sopar a partir de demà dimecres. Així mateix, s'informa que l'horari normal serà de dimarts a dissabte de 13.30 a 15.30 hores en torn de dinar i de 20.30 a 22.30 hores per a sopars, encara que descansarà els dies 19 -festivitat de Sant Josep i punt i final de les Falles- i 20.

Per la seua banda, davant l'anunci de la reobertura, la directora general de Salut Pública, Ana María García, ha assenyalat que "en el moment immediat a la sospita del brot, la Conselleria de Sanitat va realitzar una inspecció de seguretat alimentària al restaurant, aplicant la normativa sobre el tema" i en la inspecció "no es va posar de manifest cap raó que requerira el tancament del local". El control es va repetir posteriorment amb idèntic resultat i no hi havia deficiències que impediren el funcionament públic del local, recalca.

Per tant, el tancament i la reobertura del local "han sigut decisions pròpies del local, no motivades per cap requeriment sanitari". "No es detecta al local cap irregularitat a les instal·lacions o procediments de treball que requeriren la suspensió d'activitat per part de Sanitat", ha incidit.

En aquest sentit, des de la Conselleria recorden que els motius per a sol·licitar una suspensió d'activitat en un local de restauració pública estan perfectament determinats en la normativa -tant nacional com a europea- i s'apliquen exactament igual en totes les inspeccions i controls en aquest àmbit, siguen motivades per la sospita d'un brot, com és el cas, o realitzades regularment en la programació d'inspecció de seguretat alimentària per part de Sanitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento