Comunitat Valenciana

El PSOE seria la primera força a la Comunitat en unes eleccions generals

  • El segon lloc seria per al PP, amb el suport del 15%, segons l'última enquesta del CIS.
  • L'opció més recolzada en la valoració dels líders polítics és cap d'ells, amb un 29,2%.
Imatges d'arxiu de Bonig i Puig en Les Corts
Imatges d'arxiu de Bonig i Puig en Les Corts
CORTS/EUROPA PRESS - Archivo
Imatges d'arxiu de Bonig i Puig en Les Corts

El baròmetre de febrer del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) situa el PSOE com la primera força a la Comunitat Valenciana en unes eleccions generals amb un suport del 28,2% (sumada la intenció de vot i la simpatia), mentre que el segon lloc seria per al PP, amb el 15%.

Per darrere estarien Compromís-Podem (una confluència que es va produir en les últimes eleccions generals però que no es repetirà el 28 d'abril) amb el 14,3% i en quart lloc quedaria Ciutadans (Cs), amb un suport del 13,6%.

L'enquesta es basa en entrevistes personals realitzades entre els dies 1 i 10 de febrer, enmig de la polèmica per la negociació del Govern amb els independentistes, i abans de l'anunci d'avançament electoral. Així mateix, un 15,9% afirma que no votaria, un 3,7% optaria pel vot en blanc i 1,7% es decanta pel PACMA.

Tenint en compte la intenció directa de vot si demà se celebraren eleccions, és a dir, eliminant el factor simpatia, el PSPV torna a estar al capdavant (24,3%), seguit per Cs (11,3%) i per PP i Compromís-Podem (empatats en l'11%).

Respecte a la valoració dels líders polítics, davant la pregunta de qui preferirien que fóra el president del Govern en aquests moments, els valencians aposten per Pedro Sánchez (24,3), Albert Rivera (15,3), Pablo Casado (11,6) i Pablo Iglesias (7,3). L'opció més recolzada, amb un 29,2, és cap d'ells.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento