Comunitat Valenciana

El nou carril bici de l'avinguda Regne de València s'obri també a la circulació

  • La infraestructura connecta el Jardí del Túria amb el carrer Xàtiva de manera bidireccional.
  • Els partits de l'oposició han criticat la seua construcció i demanat sense èxit la seua paralització.
  • L'itinerari ciclista s'uneix als llocs en servei en el Pont de Campanar i en l'avinguda de Suècia.
Usuarios recorren el carril bici de la avenida Reino de València.
Usuarios recorren el carril bici de la avenida Reino de València.
20MINUTOS.ES
Usuarios recorren el carril bici de la avenida Reino de València.

El carril bici de l'avinguda Regne de València ja està plenament operatiu. L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Mobilitat Sostenible, ha posat aquest dimarts en funcionament la infraestructura, que uneix l'Albereda pel Pont del Regne fins al carrer Xàtiva passant pel carrer Russafa, on desemboca en l'anell ciclista de la ronda interior.

El vial, destinat tant a bicicletes com a vehicles de mobilitat personal (patinets i similars) mesura 1,7 quilòmetres, discorre sobre la calçada, és bidireccional i completa un eix ciclista de quasi 3,5 quilòmetres. Els treballs van començar a principis de desembre, però es van detindre per l'aturada nadalenca i han sigut finalitzats abans de les Falles.

Les actuacions han comprés dos trams: un entre Peris i Valero i la marginal del Jardí del Túria, i un altre pegat al bulevard central de l'avinguda, excepte l'últim tram entre el carrer Sant Valero i la Gran Via Marqués del Túria, on s'emplaça entre la zona d'estacionament de cotxes i motos i la vorera.

El carril bici, a su paso por la calle Ruzafa.
El carril bici, a su paso por la calle Ruzafa.

"El benefici per a desenes de milers de veïns i veïnes que genera l'obertura d'aquest nou eix ciclista, per la llibertat per a triar altres maneres de desplaçar-se, és indubtable", ha afirmat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, que ha afegit: "Segurament, en breu serà principalment conegut per la millora substancial que suposarà a l'avinguda Regne de València, el jardí central del qual serà més disfrutable d'ara endavant, i amb la reducció del trànsit oportunista que ja s'ha percebut durant les obres i estem segurs que es consolidarà".

El carril bici vertebra així els barris de Penya-Roja, Camí Fons, la Creu del Grau i la Gran Via a través del pont del Regne i de la pròpia avinguda Regne de València en totes dues direccions a través del barri de Russafa.

Oposició de PP i Cs

La seua construcció ha topat amb una fèrria oposició del PP i Ciutadans, que han demanat la paralització de les obres i fins i tot la reversió d'aquest itinerari ciclista i d'uns altres com l'Anell Ciclista pel carrer Colón o el del carrer Alacant. De fet, aquesta ha sigut una de les primeres propostes de la candidata popular a l'Alcaldia, María José Català. Per part seua, el portaveu municipal de Cs, Fernando Giner, va visitar la zona durant les obres per a comprovar els problemes que, en la seua opinió, causaven al trànsit.

La veritat és que la construcció de carrils bici està experimentant un impuls en el tram final de la legislatura. Al de Regne de València cal afegir els del pont de Campanar i l'avinguda de Suècia, oberts a la circulació ciclista aquest passat dilluns.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento