Comunitat Valenciana

El Centre del Carme exposa un grafit de Pichiavo de quasi 1.000 metres quadrats

  • Aquest divendres s'inaugura en aquest espai cultural la mostra 'Evreka', creada pels artistes Pichi i Avo.
  • Ells són els autors de la falla de l'Ajuntament d'enguany, junt als artistes fallers Latorre i Sanz.
Centre del carme clareja amb un grafit de quasi 1.000 metres quadrats
Centre del carme clareja amb un grafit de quasi 1.000 metres quadrats
GVA
Centre del carme clareja amb un grafit de quasi 1.000 metres quadrats

El duo d'artistes PichiAvo, acompanyats de quatre noms "llegendaris" del grafit valencià (la TFK Crew), han pres "amb premeditació i nocturnitat" el claustre renaixentista del Centre del Carme, creant un grafit de quasi 1.000 metres quadrats. Es tracta d'una intervenció artística avançament del que es podrà veure en l'exposició 'Evreka', que s'inaugura divendres que ve en l'espai cultural.

PichiAvo, autors de la falla de l'Ajuntament d'enguany, junt als artistes fallers Latorre i Sanz, proposen en el Centre del Carme una mostra pensada no només per a ser vista, sinó per a ser viscuda, on l'obra, l'espai i el visitant formen part d'un nova dimensió expositiva, recorda el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana a través d'un comunicat.

La intervenció del claustre és un "homenatge al grafit més pur", ja que en ella tan sols es van emprar esprais de colors plata, negre i blanc, representatius de la versió més genuïna d'aquesta tècnica. PichiAvo rendeixen, d'aquesta manera, tribut al grafit, base i origen de la seua obra, traslladant el carrer al museu.

La mostra 'Evreka' mostrarà la trobada de dos universos creatius: l'estudi i el carrer. Els dos ecosistemes artístics on es desenvolupa l'obra de PichiAvo, dualitat que han traslladat al Centre del Carme a través de dos espais: la Sala Refetor i el claustre renaixentista.

Amb aquest projecte, el Centre del Carme torna a apostar per les sinergies entre la tradició fallera i l'art contemporani, obrint les seues portes a la cultura urbana, amb una intervenció única en les seues instal·lacions.

Sobre Pichiavo

PichiAvo naix a València en 2007, un nom artístic format pels pseudònims pels quals són coneguts els dos artistes: Pichi i Avo. Units pel grafit, van compartir una mateixa visió de creació i evolució cap a noves formes d'expressió artística.

La trobada entre el grafit i l'art clàssic és la base de l'estil de PichiAvo, reinterpretant sovint mites clàssics a través d'expressions artístiques contemporànies (pintura, escultura i instal·lacions). El seu estil s'ha denominat com a 'Urbanmythology', el que els ha portat a obtindre una gran projecció internacional.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento