Comunitat Valenciana

CCOO PV denuncia que Sanitat privatitza el control de les carns de caça i de xicotetes explotacions d'aus i conills

  • CCOO PV denuncia que la Conselleria de Sanitat privatitza el control sanitari oficial de les carns de caça i de xicotetes explotacions d'aus i conills amb el projecte d'orde que habilita a veterinaris en exercici lliure, una decisió "contrària a la política de reversions al sector públic que fins ara ha dut a terme".
Carn en un mercat
Carn en un mercat
EUROPA PRESS - Archivo
Carn en un mercat

El sindicat adverteix en un comunicat que el projecte de Sanitat delega les funcions de control oficial de la comercialització d'aquestes carns de caça, aus de corral i lagomorfos (conills), "sacrificats en la mateixa explotació a consumidors finals o a canals curts de comercialització i que poden comprendre una província o la pròpia Comunitat".

Per a la central, "açò no significa una altra cosa que la privatització d'unes funcions de control sanitari que corresponen a l'autoritat sanitària i que la Conselleria ha decidit delegar", unes obligacions que recorda que en el sector privat manquen de norma estatal que les regulen o coordinen.

Per tant, CCOO PV "no aconsegueix a comprendre aquesta decisió de Sanitat en contra del públic, especialment quan ha sigut aquesta Conselleria la que ha fet bandera de la reversió en la sanitat pública".

En aquest context, exigeix al departament que dirigeix Ana Barceló que "recapacite i siga conseqüent amb la seua política de reversions i retire el privatitzador projecte d'ordre", així com que dote dels necessaris recursos humans i materials als centres de salut pública duguen a terme el control de la comercialització d'aquest tipus de productes alimenticis.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento