Comunitat Valenciana

Comerç impulsa una moció per a nomenar un alcalde de nit

  • L’objectiu d’aquesta mesura, que es presentarà el dijous, és reduir les molèsties de l'oci nocturn.
  • Aquesta figura ja existeix en altres ciutats europees com Berlín, Amsterdam, Zurich i Londres.
Comercio impulsa una moción para nombrar un alcalde de noche para reducir las molestias del ocio nocturno
Comercio impulsa una moción para nombrar un alcalde de noche para reducir las molestias del ocio nocturno
AYUNTAMIENTO DE VALENCIA - Archivo

El regidor de Comerç a l'Ajuntament de València, Carlos Galiana, presentarà una moció aquest dijous en el Ple municipal de València per a iniciar els tràmits per a nomenar un comissionat de l'oci a la ciutat sota la dependència orgànica de l'Ajuntament i un Observatori de l'Oci de València, tal com ha demanat recentment la Federació d'Associacions de Veïns, que serà el "pas definitiu" per a implantar la figura de l'alcalde de nit per a reduir les molèsties que ocasiona l'oci nocturn.

Segons ha indicat el consistori, el comissionat de l'oci coordinarà els treballs de l'Observatori de l'Oci de València, crearà el seu reglament, coordinarà els seus treballs i vetlarà pel compliment dels seus acords.

"L'observatori haurà de ser un espai de participació social, assessorament i col·laboració en aquelles activitats relacionades amb l'oci que incidisquen en l'ús de l'espai públic i la convivència veïnal en l'àmbit competencial i territorial de l’Ajuntament de València. Adoptarà una composició representativa de les organitzacions socials i empresarials relacionades amb aquestes activitats", ha explicat Galiana.

L'edil ha assenyalat que "des del primer moment" estan treballant per un "model d'oci sostenible". "Ho estem fent de forma conjunta amb les associacions de veïns i el teixit empresarial de València. Volem un model d'oci en el qual hi haja espai per al diàleg i la mediació entre totes les parts", ha sostingut.

"Ens agrada l'oci que aposta per donar totes les alternatives possibles i al mateix temps siga respectuós amb el descans i amb altres drets. És per això que l'equip de govern, a instàncies de la Federació d'Associacions de Veïns de València i de la Federació Empresarial d'Hostaleria de València, inicia els tràmits per a crear un observatori que tinga capacitat d'acord i de compliment de les normes sobre una activitat que té un indubtable pes en la nostra economia, però que també altera a vegades les condicions de vida dels nostres barris", ha destacat el regidor.

D'aquesta forma, el consistori fa el "pas definitiu" per a implantar la figura de l'alcalde de nit, que ja existeix en altres ciutats europees com Berlín, Amsterdam, Zurich i Londres, amb l'objectiu de "reduir les molèsties que ocasiona l'oci nocturn".

Accions "en positiu"

En aquest projecte, l'alcalde de nit tindrà potestat per a assumir certes decisions, com la de proposar inspeccions i, sobretot, per a plantejar diverses accions "en positiu" que troben solucions a diferents plantejaments que puguen sorgir en el dia a dia, la qual cosa farà "més àgil" la resposta de l'Ajuntament en casos que generen conflicte.

"Des de l'Ajuntament treballem per a buscar els mecanismes de convivència per a resoldre qualsevol situació de conflicte, com la que es pot generar entre les persones que volen gaudir de la nit en una terrassa i el veïnat que vol dormir. Són dos drets que han de garantir-se i compatibilitzar i l'alcalde de nit pot ajudar de manera decidida en aquest tema", ha asseverat Galiana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento