Comunitat Valenciana

Puig creu que Foment ha de "donar capacitat normativa" a les CCAA sobre les VTC

  • Assegura que si no els governs autonòmics tenen "dificultats per a ordenar aquesta part de l'oferta".
  • "Cal buscar com el sector de la mobilitat aterra en la nova economia", ha explicat el cap del Consell.
  • "Ha d'haver-hi un marc regulador amb igualtat d'oportunitats i sense competència deslleial", ha declarat.
Turisme VTC
Turisme VTC
ARCHIVO
Turisme VTC

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha afirmat que el Ministeri de Foment ha de "donar la capacitat normativa" a les comunitats autònomes "en algunes qüestions que tenen a veure amb les VTC" (Vehicles de Turisme amb Conductor) perquè si no els governs autonòmics tenen "dificultats per a ordenar aquesta part de l'oferta".

Així s'ha expressat el cap de l'executiu valencià en atenció als mitjans durant la seua visita a la Fira Internacional de Turisme (Fitur), en la qual, referent al conflicte entre taxi i VTC, ha assenyalat que "cal buscar com el sector de la mobilitat aterra en la nova economia", una cosa que "evidentment va a generar tensions i ja està generant greus tensions".

Per al cap del Consell, sobre taxis i VTC "ha d'haver-hi un marc regulador amb igualtat d'oportunitats i sense competència deslleial". Així, ha apostat perquè les competències sobre mobilitat estan "circumscrites el més proper possible, a les autonomies i ajuntaments", encara que ha considerat que aquestes administracions "han de tindre els elements per a garantir eixa equitat, eixa igualtat d'oportunitats".

D'aquesta manera, Puig ha explicat que a la Comunitat Valenciana s'està negociant una regulació: "Està en audiència pública el decret, per a situar aquesta qüestió en l'àmbit de la racionalitat i preservant l'interés general dels ciutadans i la seguretat jurídica fonamental, així com els drets dels treballadors, tant els del taxi, com els de la resta de treballadors".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento