Comunitat Valenciana

Oltra veu "incomprensible" que Català apel·le a l'herència de Barberá després de votar per a la seua eixida del Senat

  • VALÈNCIA, 11 (EUROPA PRESS)
Oltra en roda de premsa
Oltra en roda de premsa
GVA
Oltra en roda de premsa

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha admès que li resulta "incomprensible" que la recentment designada candidata del PP a l'alcaldia de València i actual diputada, María José Català, haja apel·lat a l'herència de l'exalcaldessa de València, Rita Barberá, després d'haver votat en Les Corts a favor de la seua eixida del Senat després de ser imputada en el cas Taula.

Oltra s'ha pronunciat en aquests termes en la roda de premsa posterior al ple del Consell, preguntada per la decisió del PP de nomenar Català com a candidata per a la ciutat de València i que aquesta destacara que es parteix "d'una bona herència, la de Rita Barberá, la millor alcaldessa que ha tingut aquest país".

Sobre aquest tema, la també portaveu del Consell ha manifestat que l'executiu autonòmic no valora ni es pronuncia sobre les candidatures dels partits polítics. En tot cas, ha puntualitzat, posaria en valor el procés participatiu dut a terme per a triar els candidats, però ha recordat que en aquest cas "no hi ha hagut procés participatiu", sinó que "ha sigut més bé un procés digital".

Quant a les declaracions de Català sobre l'herència de l'exalcaldessa de València, ha manifestat que les veu amb "perplexitat" ja que ha assenyalat que ella va assistir a la votació en Les Corts en la qual "a Barberá se li demanava que deixara l'escó en el Senat per la seua imputació en el cas Taula i Català va votar a favor d'eixa proposta", ha assenyalat per a ironitzar: "Ha sigut una de les poques ocasions que hem coincidit en el vot".

Per açò, ha admès que li resulta "incomprensible" el fet de "votar perquè una persona abandone la vida pública perquè hi ha un qüestionament de l'honestedat i de l'ètica publica i, després, dir que se'n va a seguir la seua herència". "Espere que l'herència no siga Taula o burlar-se de les víctimes del metro o aquest tipus de qüestions perquè no seria bo per a la vida pública des d'un punt de vista de la qualitat democràtica", ha indicat Oltra.

Així mateix, ha assenyalat que tampoc seria bo "si el que se'n va a seguir és el deixant del grup municipal popular en el qual 9 de 10 regidors estan imputats per corrupció". "Eixa herència molt bona no és ni per a la democràcia, els ciutadans, la ciutat, les institucions ni per a aquells que estan imputats", ha comentat.

A més, ha apuntat que ella l'herència "l'acceptaria a benefici d'inventari" i, en aquest cas, eixe inventari "encara està per veure". Al seu juí, acceptar una herència sense saber eixe inventari és "arriscat", però "la candidata Català està en el seu dret", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento