Comunitat Valenciana

El PPCV assenyala que la violència de gènere és "una línia roja" i que les ajudes han d'anar destinades a les dones

  • VALÈNCIA, 7 (EUROPA PRESS)
Roda de premsa de Garrigues i Bastidas
Roda de premsa de Garrigues i Bastidas
PPCV
Roda de premsa de Garrigues i Bastidas

La sotssecretària general del PPCV, Elena Bastidas, ha recalcat aquest dilluns que la Llei de violència de gènere és "una línia roja sobre la qual no anem a retrocedir" i sobre aquest tema ha assenyalat que les ajudes econòmiques, a Andalusia, a València o a Espanya, "han d'anar destinades a les dones" perquè "la practica totalitat de víctimes són dones".

Bastidas, en una roda de premsa amb la portaveu d'igualtat del PP en Les Corts, Blanca Garrigues, per a abordar les polítiques de família del Consell, ha recalcat respecte a les converses per a formar Govern a Andalusia que "en una negociació es poden dir moltes coses però l'important és el que es firma en un document".

Sobre aquest tema, ha assenyalat, davant la possibilitat de donar ajudes a homes víctimes de la violència domèstica que hi ha "una dada demolidora" i és que la pràctica totalitat de les víctimes de violència de gènere són "dones".

Per açò, "les mesures polítiques i econòmiques han d'anar destinades a les dones" i en eixe sentit ha recordat des que es va aprovar la llei fins a l'actualitat hi ha hagut tantes dones assassinades per violència de gènere com per morts per terrorisme.

A més, ha recalcat que a Andalusia no es pot derogar la Llei de Violència de gènere de l'any 2004 perquè és una Llei orgànica d'àmbit estatal i ha confiat que VOX "aparque" la seua pretensió de demanar la supressió d'aquesta norma.

En qualsevol cas, ha afirmat que tant el president del PP, Pablo Casado, com el sotssecretari, Javier Maroto, ha dit "claríssimament" que "no hi ha cabuda". "Açò sí que és una línia roja per al PP", ha recalcat.

Per la seua banda, la portaveu d'igualtat del PP en Les Corts, Blanca Garrigues, ha assenyalat que el president del Consell, Ximo Puig, arriba "tard i malament" a donar "un estiró d'orelles" a la vicepresidenta, Mónica Oltra, per a impulsar el compliment del pacte valencià contra la violència masclista com sol·liciten els 'populars' des de fa tres anys.

Sobre aquest tema, ha lamentat que de les 293 mesures que inclou només s'han realitzat 55, el 18%, i ha recordat que el PP ha demanat al Consell informació detallada sobre l'estat d'execució de cadascun dels punts. A més, la Comunitat Valenciana és la segona autonomia amb "més víctimes" el que "evidencia" que "alguna cosa no s'està fent bé".

Garrigues ha recalcat que el PP "estarà ací" perquè es complisca el Pacte i ha criticat que es faça "oportunisme polític" amb aquest tema quan el PP "mai ha polititzat" amb aquesta qüestió.

POLÍTIQUES PER LA FAMÍLIA

D'altra banda, han presentat els seus eixos fonamentals amb cinc línies per a recolzar les famílies i acabar amb "l'hivern demogràfic" que pateix la Comunitat Valenciana amb un dèficit de 25.000 naixements.

Sobre aquest tema, plantegen un pla integral de conciliació laboral i familiar amb una borsa d'hores recuperables de treball i major flexibilització laboral i promoure la creació d'un distintiu per a empreses familiarment responsables que faciliten la flexibilitat horària i impulsen la conciliació. Aquestes empreses tindrien més punts en les licitacions públiques.

Així mateix, demanen crear una comissió específica en les Corts destinada a la infància i a l'adolescència, una revisió de la Llei de protecció de les famílies nombroses perquè la seua protecció siga una qüestió transversal en totes les polítiques del Consell, així com impulsar mesures d'econòmiques de suport a partir del tercer fill als parts múltiples, amb avantatges fiscals en el tram autonòmic.

Per contra, han lamentat que "les polítiques de conciliació" del Consell són "inexistents" i de fet han constatat que la major part de parelles no vullguen tindre fills per no poder conciliar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento