Comunitat Valenciana

L'incendi d'una residència a Alzira deixa a una dona greu

  • Les flames es van originar de matinada en el centre de la tercera edat.
  • Altres 21 persones van resultar intoxicades.
Bombers treballant en la residència d'Alzira on ha ocorregut l'incendi
Bombers treballant en la residència d'Alzira on ha ocorregut l'incendi
CONSORCIO PROVINCIAL BOMBEROS
Bombers treballant en la residència d'Alzira on ha ocorregut l'incendi

Sobre les 03.00 hores de la matinada d'aquest dimecres, el fum i les flames que eixien d'un dels dormitoris de la segona planta de la residència de la tercera edat Solimar d'Alzira (València) van fer saltar totes les alarmes. Part dels residents van haver de ser evacuats per membres del Consorci de Bombers i Emergències, que van rebre l'avís i van acudir a l'edifici de quatre plantes de la avinguda de la Mediterrània.

A la resta d'ancians se'ls va confinar en les instal·lacions. Com a conseqüència de l'incendi, una dona va patir cremades greus per tot el cos i altres 21 persones van resultar intoxicades per inhalació de fum, entre elles l'ocupant de l'habitació en la qual es van originar. Dels ferits, 16 són residents del centre (14 van ser donats d'alta ja al matí) i altres cinc, agents dels cossos de policia.

Per a atendre'ls, el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU) va mobilitzar quatre ambulàncies de transport no assistencial, dos Samu i un suport vital bàsic. La dona més greu va ser traslladada a l'Hospital La Fe de València, mentre que altres 15 ancians i quatre policies nacionals van ser evacuats als hospitals de la Ribera, Xàtiva i Gandia.

Els bombers dels sis parcs mobilitzats van concloure les tasques d'extinció i van ventilar l'edifici, en les quals també van intervindre agents dels cossos de la Policia Local d'Alzira, la Policia de la Generalitat i la Policia Nacional. Sobre les causes, les primeres hipòtesis apuntaven al fet que l'incendi podria haver-se originat en un matalàs situat dins de l'habitació 224.

No obstant això, al tancament d'aquesta edició (23.00 hores), continuaven investigant-se uns altres possibles detonants, ja que la residència compta des de fa dos anys amb matalassos ignífugs, segons van confirmar fonts de la mateixa al diari Las Provincias.

Funciona “amb plena normalitat”

Després de l'examen sanitari realitzat en les instal·lacions, aquest dimecres el centre ja va funcionar “amb plena normalitat” des de primera hora, segons la direcció. L'incendi només va afectar una instància, ja que el sistema domòtic de seguretat va aïllar la resta de l'edifici.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento