Comunitat Valenciana

Ábalos apel·la a l'"empatia" d'ERC i PDeCAT per recolzar els PGE

  • El ministre de Foment i secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha apel·lat a l'"empatia" d'ERC i el PDeCAT per defensar els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) del 2019 després de les protestes que duen a terme diversos sectors socials a Catalunya contra les retallades, i ha defensat que "al Govern català li toca atendre aquesta reivindicació com qualsevol altre govern".
Imatge d'arxiu d'Ábalos
Imatge d'arxiu d'Ábalos
Eduardo Parra - Europa Press
Imatge d'arxiu d'Ábalos

Així ho ha afirmat en declaracions als mitjans a València, preguntat per les mobilitzacions a Catalunya de metges, professors, estudiants i bombers i la crida a la resta de grups del Parlament català per donar el seu suport als comptes.

Ábalos ha subratllat que la necessitat que tiren endavant els Pressupostos és "exactament la mateixa" per a Catalunya que per a la resta d'Espanya.

"N'hi ha prou simplement amb tenir un poc d'empatia i no estar obstaculitzant res", ha afegit.

Ha afirmat tot seguit que li "crida l'atenció que quan el Govern s'adreça als altres grups sembla que forma part de la normalitat i quan ho fa el Govern d'Espanya sembla un xantatge".

"Efectivament, els problemes que tenim en aquest país també tenen lloc a Catalunya", ha insistit, per lamentar que "durant molt de temps s'han supeditat a altres projectes polítics que res tenen a veure amb la situació que viu la ciutadania, que té els seus problemes com qualsevol altre lloc".

Per tant, "al Govern li correspon atendre aquesta reivindicació com qualsevol altre govern; li toca governar i gestionar els assumptes quotidians, en aquest cas de serveis bàsics".

"Més enllà del pressupost també hi ha la vida real de tots i els problemes de la gent", ha reivindicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento