Comunitat Valenciana

L'IVO destaca el canvi "radical" de relacions amb l'arribada de Barceló a Sanitat i recupera el seu volum de pacients

  • El cap del Departament d'Oncologia Mèdica de l'IVO, Vicente Guillem, ha destacat aquest dimarts que l'arribada d'Ana Barceló al capdavant de Sanitat Universal ha suposat un "canvi radical" en les relacions després de "la crisi" de dos anys que va mantindre amb la seua antecessora Carmen Montón, la qual cosa ha permès recuperar el volum de pacients gràcies a que ara poden triar ser tractats en aquest centre amb una autorització de la conselleria.
Façana de la Fundació IVO
Façana de la Fundació IVO
FUNDACIÓN IVO - Archivo
Façana de la Fundació IVO

Guillem ha assenyalat, en declaracions als mitjans després d'intervenir en la trobada 'Desafío Oncológico', que "sens dubte" aquest canvi de relacions és conseqüència del canvi de consellera. En eixe sentit, ha apuntat que no sap els motius que tenia Carmen Montón per a "haver adoptat les decisions que va adoptar en el seu moment", però el que "sí està clar" és el canvi d'actitud de "la consellera actual, seguint també normes del president Ximo Puig".

Sobre aquest tema, ha explicat que ara els pacients "sí que poden acudir a l'IVO per a sol·licitar un canvi de l'hospital i el propi institut cursa aquesta petició, que s'autoritza en la gran majoria dels casos".

Aquest canvi de criteri ha permès que "l'arribada de pacients està sent normal" amb "uns nivells d'admissió similars als quals hi havia abans de la crisi amb la Conselleria". Montón va establir en el conveni subscrit amb la Fundació IVO que la derivació de pacients havia de realitzar-se a través dels departaments de salut de la sanitat pública o bé a través d'una unitat especialitzada situada en el Centre de Salut de Tendetes.

"BONA VOLUNTAT"

Guillem ha destacat que ara les relacions actuals de l'IVO amb la conselleria són "excel·lents" ja que el departament de Barceló està "amb ganes de solucionar tots els xicotets impediments administratius que hi havia" i "hi ha bona voluntat per les dos parts".

Així, ha ressaltat que "afortunadament s'està normalitzant tota la relació" perquè Sanitat s'ha adonat que l'IVO és "necessari en l'estructura sanitària oncològica de la Comunitat Valenciana". En aquesta línia, ha incidit que l'única cosa que es persegueix és "mantindre la col·laboració dels últims 40 anys i que les relacions "siguen fluïdes en tots dos sentits".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento