Comunitat Valenciana

Sarrià reitera que el Pla Especial de Pinedo és "imprescindible" per a reduir l'impacte de la depuradora

  • VALÈNCIA, 27 (EUROPA PRESS)
Imatge de la depuradora de Pinedo, a València
Imatge de la depuradora de Pinedo, a València
EPSAR, GENERALITAT VALENCIANA
Imatge de la depuradora de Pinedo, a València

El regidor del Cicle Integral de l'Aigua en l'Ajuntament de València i president de l'Entitat Metropolitana de Servicis Hidràulics (Emshi), Vicent Sarrià, ha reiterat aquest dimarts que el Pla Especial que la Conselleria d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural elabora per a minimitzar l'impacte de l'activitat de la depuradora de Pinedo és "imprescindible" per a aconseguir eixa fi.

Sarrià, que va indicar aquest dilluns que aquest pla serà l'"instrument amb totes les mesures correctores" i va destacar que contemplarà "importants inversions" de "diverses desenes de milions d'euros", ha considerat que la Generalitat ha de ser "empàtica amb les demandes veïnals" perquè "qualsevol millora" en el funcionament i impacte de la depuradora "redundarà en la seua qualitat de vida".

L'edil s'ha pronunciat d'aquesta manera després de firmar el conveni subscrit entre l'Ajuntament i l'Arquebisbat de València sobre l'Almoina, preguntat per les mesures plantejades per la Conselleria als veïns de Pinedo per a eliminar els sorolls i les olors que genera l'activitat de la depuradora als qui resideixen en el seu entorn.

El secretari autonòmic de Medi ambient i Canvi Climàtic, Fran Quesada, es va reunir aquest dilluns amb els veïns denunciants per a comunicar-los que la conselleria destinarà 25 milions d'euros per a eliminar els sorolls i les olors que genera l'activitat de la depuradora.

La reunió entre l'administració autonòmica i els denunciants es va dur a terme després que aquest dilluns al matí representants d'aquests veïns i el seu advocat acudiren a la Ciutat de la Justícia de València per a presentar l'escrit en el qual reclamen al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) l'execució de la sentència que va dictar el passat any per a ordenar el tancament de la fase III de la depuradora arran de la demanda veïnal.

Vicent Sarrià ha comentat que l'Ajuntament no coneix encara "els detalls" del Pla Especial i ha declinat valorar el seu contingut fins a no conéixer-ho "amb detall". El responsable municipal ha manifestat que "en tot moment" el consistori ha assenyalat que el Pla Especial és "document complex" i "un instrument imprescindible des del punt de vista legal" que ha de "portar aparellada una sèrie d'inversions de millora de l'impacte ambiental en la zona".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento