Comunitat Valenciana

Els pisos turístics i el botellot, principals problemes per als veïns de Ciutat Vella, segons una enquesta

  • Les vivendes turístiques i el botellot són els principals problemes per als veïns del barri de Ciutat Vella a València que, no obstant açò, valoren més viure en la principal zona històrica i monumental de la ciutat que la tranquil·litat d'altres zones.
Zona de bars del ciutat Vella, València
Zona de bars del ciutat Vella, València
AMICS DEL CARME - Archivo
Zona de bars del ciutat Vella, València

Així consta en una enquesta de percepció veïnal sobre la situació del barri, elaborada pel col·lectiu Ciutat Vella i Viva a partir de 200 enquestes a exclusivament veïns, ja siguen treballadors i residents o únicament residents. De fet, el 42,9% dels enquestats viu i treballa a Ciutat Vella.

Els resultats han sigut presentats aquest dimarts davant els mitjans de comunicació pel president de la plataforma, Jesús Ortega; al costat dels portaveus Javier Guillem i Sergi Montaner i acompanyats per veïns del barri.

L'estudi apunta que la percepció veïnal és que el barri ha millorat durant els últims 20 anys en obtindre una puntuació de 3,8 sobre 5. Entre els aspectes positius que més valoren els veïns està, en primer lloc, el fet de viure envoltat de patrimoni cultural en rebre la puntuació més alta amb un 4,7 sobre 5.

Així mateix, els veïns destaquen la bona situació del barri (4,4 sobre 5) seguit de l'oferta de gastronomia i oci (4) i l'estil de vida a Ciutat Vella (3,8). En canvi, la tranquil·litat és el menys positiu del barri amb una puntuació de 2,6 sobre 5.

D'altra banda, entre els aspectes negatius, els veïns de Ciutat Vella identifiquen com a principals problemes les vivendes turístiques amb un 4,6 sobre 5, seguit del botellot i venedors de llandes amb un 4,4 sobre 5.

"NO TENIM RES EN CONTRA DEL TURISME"

Sobre aquest tema, el president de l'associació ha subratllat que no estan en contra del turisme perquè "dóna vida al barri", però sí ha rebutjat els apartaments i pisos il·legals que no respecten la llei. En similars termes s'ha pronunciat el portaveu Sergi Montaner, qui ha demanat "legislar i definir" aquests pisos per a "controlar els turistes que arriben al barri i es comporten "com si açò fóra una selva".

El tercer aspecte més negatiu per als veïns és el dels solars abandonats (4,3) seguit de l'aparcament i la dificultat per a circular pel barri (4). Així mateix, la falta de zones verdes (3,8), la brutícia en els carrers (3,7 ) i el soroll (3,2) reben puntuacions negatives.

TERRASSES

Pel que fa a les terrasses, sobre l'impacte negatiu de les quals s'ha preguntat també als veïns, ha rebut la nota més baixa de l'estudi amb un 1,9 sobre 5, la qual cosa per al col·lectiu posa de manifest "l'escassa visió negativa" que tenen els veïns sobre aquesta qüestió.

Així mateix, l'enquesta s'interessa per la voluntat dels veïns per implicar-se en la defensa del barri i, en aquest sentit, el compromís manifestat és d'un 4,04 sobre 5. "Volem implicar-nos i fer-ho millor. No ens volem anar del barri", subratllen.

De fet, comparada la situació de Ciutat Vella amb la de la resta de barris de la ciutat, els veïns consideren que la situació és millor a la de la resta de la ciutat ja que li donen una nota de 3,93 punts sobre cinc.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento