Comunitat Valenciana

Compromís defèn pujar el pressupost a À Punt com a "motor de l'audiovisual valencià"

  • VALÈNCIA, 20 (EUROPA PRESS)
Fran Ferri en roda de premsa
Fran Ferri en roda de premsa
EUROPA PRESS
Fran Ferri en roda de premsa

El síndic de Compromís, Fran Ferri, ha defès aquest dimarts la pujada del pressupost per a la ràdio i la televisió pública valenciana À Punt com a "motor de l'audiovisual valencià" i s'ha mostrat "sorprés" de l'actitud contrària de la resta de grups parlamentaris que en el seu moment van aprovar la Llei de la Corporació Valenciana de Mitjans de comunicació (CVMC).

"Crec que els grups consideren que de cara a la campanya electoral no té bona venda demanar més diners per a la televisió", ha apuntat.

Ferri s'ha pronunciat en aquests termes després de Junta de Síndics, en ser preguntat per la compareixença de directora general de la Societat Valenciana de Mitjans de Comunicació, Empar Marco, que aquest dilluns va insistir a reclamar en Les Corts "més pressupost" per a À Punt.

El diputat de Compromís ha dit estar "sorprés, no només per l'actitud dels socis del Botànic, sinó per la de tots els grups parlamentaris que van aprovar la Llei de la CVMC, que deia clarament que hi havia un mínim i un màxim de pressupost i que ara cap grup demane que es complisca la llei més que nosaltres em pareix rar".

Cal tindre en compte, ha afegit, que la CVMC està "a la cua" de totes les televisions de l'Estat quant a inversió per habitant i percentatge de pressupost que s'inverteix en una televisió pública, "fins i tot per darrere de televisions que només tenen una llengua oficial", ha agregat.

Si s'arribara al 0,3% del pressupost de la Generalitat "dignificaríem un poc més aquesta qüestió", ha apuntat, amb l'objectiu de "revitalitzar" un sector que abans de l'obertura de la cadena pública tenia un "90% d'atur". À punt és com "la Ford de l'audiovisual", ha apuntat.

"SEGUEIXEN FALTANT DADES"

No obstant açò, per al síndic de Podem, Antonio Estañ, en les explicacions que Empar Marco va oferir en la seua compareixença del passat dilluns li "segueixen faltant dades". "Justificar-ho tot en què van a haver-hi eleccions no ens pareix suficient". "No va aclarir suficient", ha insistit.

Podem necessita saber "per a què seria eixe hipotètic augment de pressupost per a À punt i en funció dels objectius decidirem". D'aquesta manera, Estañ ha demanat a Marco que "pose nom i cognoms" a les seues necessitats pressupostàries".

Per la seua banda, el síndic del PSPV, Manolo Mata, ha assenyalat "hi ha un contracte-programa d'una durada d'11 anys i un pressupost i cal complir-ho".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento