Comunitat Valenciana

Una de cada sis denúncies per violència contra xiquets té lloc a la Comunitat

  • En el que portem de 2018, han perdut ja la vida quatre menors per aquest motiu, segons Save the Children.
  • En 2017 es van interposar 6.097 denúncies per delictes violents contra xiquets, xiquetes i adolescents el 2017.
Dibuix sobre abusos sexuals en la infància
Dibuix sobre abusos sexuals en la infància
PEDRO ARMESTRE/SAVE THE CHILDREN
Dibuix sobre abusos sexuals en la infància

Una de cada sis denúncies que es registren per violència contra xiquets i xiquetes a Espanya té lloc a la Comunitat Valenciana. En el que va d'any, 20 menors han mort a tot el país a causa de la violència, mentre que a la Comunitat són 4 els que han perdut la vida per aquest motiu. A més, de les 4.211 denúncies per abusos sexuals a menors que es van interposar a Espanya el 2017, 681 van ser en aquesta autonomia.

Són algunes de les dades facilitades per Save the Children amb motiu del Dia Universal de la Infància. L'entitat vol posar el focus en un dels col·lectius més vulnerables, el dels xiquets i xiquetes que patixen violència, i recorda que a la Comunitat Valenciana es van interposar 6.097 denúncies per delictes violents contra xiquets, xiquetes i adolescents el 2017, segons les dades del Ministeri de l'Interior. En l'àmbit estatal, es van presentar un total de 38.433 denúncies, per la qual cosa una de cada sis té lloc en aquesta comunitat autònoma.

Des de l'ONG adverteixen que la violència contra la infància "pot anar molt més allà". Així, incideixen que, en el que va d'any, 20 xiquets i xiquetes han mort a Espanya a causa de la violència, mentre que a la Comunitat Valenciana són 4 els menors que han perdut la vida per aquest motiu. Els últims casos van ser els del xiquet d'Elx de dos anys que va morir a causa d'una palissa que suposadament li va propinar el seu padrastre o les dos xiquetes de Castelló, de tres i sis anys, que van ser assassinades pel seu pare.

El director de Save the Children a la Comunitat Valenciana, Rodrigo Hernández, assegura, a través d'un comunicat, que "la violència contra la infància és una realitat en molts casos invisibilizada, i no podrem acabar amb ella fins que no comptem amb les ferramentes necessàries per a açò".

"Els xiquets i les xiquetes tenen uns drets que els són propis, no són un apèndix de la família i no són un element més de l'escola, per la qual cosa mereixen una Llei Integral específica que els protegisca en la seua condició de xiquets, que els defenga de les agressions, de ser abusats sexualment i, en definitiva, de tot tipus de violència que s'exercisca contra ells", afirma Hernández.

L'abús sexual, invisibilitzat

Precisament, recalquen, un dels tipus de violència contra la infància més invisibilitzat és l'abús sexual a xiquets i xiquetes. Segons les últimes dades disponibles, dels 4.211 casos que es van denunciar a Espanya, 681 van tindre lloc a la Comunitat Valenciana. A més, en aquest territori 8 de cada 10 juís acaba sense sentència, ja que se sobreseuen per falta de proves.

El director de Save the Children a la Comunitat Valenciana afirma que "com a societat tenim l'obligació de protegir als xiquets i xiquetes enfront de la violència, de previndre perquè mai ocórrega i de donar-los el millor tracte si arriba a ocórrer". "Una societat que no és capaç de defendre els seus xiquets i xiquetes, de protegir-los davant la violència, és una societat que no atén el present dels xiquets i que no és capaç de garantir el seu futur", assegura Hernández.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento