La llei d'acompanyament segueix la seua tramitació en Les Corts amb crítiques de PP, Cs i Podem
La llei d'acompanyament segueix la seua tramitació en Les Corts amb crítiques de PP, Cs i Podem I.CABALLER/CORTS VALENCIANES - Archivo

El conseller d'Hisenda, Vicent Soler, ha començat defenent i repassant les mesures que contempla aquesta llei, de "marcat caràcter social" i com a "important suport legislatiu dels pressupostos per a fer realitat els drets socials i la decència cívica". "Aquesta és una llei amb mesures directes per a millorar la vida dels valencians, com posar fi al sistema fiscal més regressiu" i "enforteix els pilars de l'Estat del Benestar", ha agregat.

Per la seua banda, la portaveu adjunta del PP Eva Ortiz ha indicat que la seua esmena és "al caos, al sectarisme i l'opacitat" que representa aquesta norma, amb la qual ha acusat el Consell de voler "pervertir la llei i saltar-se controls" com el d'Intervenció o deixant "irrecognoscible la llei d'Hisenda Pública", a més de confirmar una "pujada d'impostos". "Més que una llei d'acompanyament, una llei d'acarnissament", ha apuntat.

El portaveu socialista, Manolo Mata, ha respost que aquesta llei, com les anteriors, intenta posar al dia "qüestiones que sistemàticament van matxucar" els 'populars' en els seus anys de govern. "Hem substituït un règim polític corrupte que manipulava les lleis, intervenia la societat valenciana, espantava als empresaris i articulava mecanismes per al descontrol i nepotisme", ha dit, criticant per exemple la pujada de taxes universitàries "en el pitjor moment de la crisi" perquè "els feia por l'educació".

El diputat de Podem Antonio Montiel ha assegurat que esperaven "més ambició" en aquesta llei d'acompanyament a la qual "sobren pegats", ha defès les seues propostes d'impost sobre les estades en establiments turístics i sobre les begudes ensucrades o per a reforçar la independència de l'agencia antifrau.

La portaveu adjunta de Compromís Mireia Mollà ha criticat el discurs de Montiel, ressaltant els "dos detallets" que els separen i no el que els uneix i ha assenyalat que ella no veu "pegats" en aquesta llei, sinó "temes que valen la pena" i ha ressaltat que la tasca dels grups és treballar per a "passar d'una llei bona a una molta millor". Per la seua banda, Eva Ortiz ha indicat que sap que "hi ha gent de Compromís a la qual açò no li agrada" però estan "emmanillats pel PSPV", la qual cosa ha negat Mollà.

El diputat de Ciutadans Tony Woodward ha defès la seua esmena davant el "caos i la voràgine legislativa" i ha criticat l'"obsessió del Consell amb les reversions" i la polèmica generada amb el personal a extingir, a més de reivindicar l'eliminació de l'impost de successions i donacions.

Consulta aquí más noticias de València.