Comunitat Valenciana

Un grup valencià cancel·la un concert a Madrid després de les crítiques per utilitzar la imatge de Rita Barberá

  • (EUROPA PRESS)

El grup valencià Los Mocetones ha decidit cancel·lar una actuació que tenia previst oferir en una sala de Madrid després de les crítiques rebudes per haver utilitzat per a difondre-ho imatges de l'exalcaldessa de València Rita Barberá en les quals s'al·ludia a la seua defunció fa dos anys.

De fet, el portaveu del grup popular en l'Ajuntament de València, Eusebio Monzó, ha anunciat que demà dijous presentarà el ple una moció urgent perquè els regidors de la corporació condemnen, "en nom de tots els valencians, la vilesa de la discoteca de Madrid per l'ús de l'aniversari de la defunció de Rita Barberá per a oferir una imatge absolutament irrespectuosa i grossera de la qual fóra alcaldessa de València durant 24 anys".

En un comunicat fet públic en Facebook, Los Mocetones han demanat "el més sincer perdó a la família i a totes les persones que s'hagen pogut sentir ofeses per les imatges difoses" i han assegurat que no era la seua intenció.

Afigen que la publicitat "satírica" del concert només va ser inclosa en "el seu xicotet cercle d'amics de Facebook, mai va ser publicada per la nostra banda en cap mitjà de comunicació". "En cap cas volíem publicitar-ho, més enllà del nostre entorn. No som un grup polític, i en les lletres de les nostres cançons en cap cas es tracta cap tema amb connotacions ideològiques de cap tipus", incideix el grup, que té 496 seguidors en eixa xarxa social.

La banda subratlla que "en cap moment" va tindre la intenció de "convertir un simple concert de rock & roll en una altra cosa". "No se n'anava a parodiar, de cap de les maneres, -prossegueixen- l'exalcaldessa de València ni cap altre personatge públic, cosa que no fem en els nostres concerts".

Finalment, aclareixen que la Sala Fun House de Madrid "en cap moment va plantejar una suposada festa homenatge, limitant-se a incloure'ns en la seua programació de concerts de rock & roll, que és al que es dediquen". Per tot açò, anuncien que suspenen el concert, deixant clar que el grup "no té intenció alguna de buscar benefici a costa de la memòria de ningú".

Per la seua banda, des del grup popular en l'Ajuntament de València han recalcat que "aquest tipus d'actes desacrediten, abans de res, als qui els promouen o defenen", i per açò ha considerat necessari que "tots els regidors dels grups polítics de l'Ajuntament expressen de manera unànime el seu rebuig a aquest acte denigrant contra la imatge i l'honor d'algú que va ser alcaldessa de València durant 24 anys i que ja no està entre nosaltres per a defendre's".

A més, el portaveu popular, Eusebio Monzó, ha destacat que en la moció que portaran a aprovació a ple proposen que l'Ajuntament manifeste "un enèrgic rebuig a aquest tipus d'iniciatives que pretenen traure rèdit econòmic o propagandístic mitjançant l'ús de l'insult groller i intentant la més absurda i indecent cosificació d'un ésser humà que, en el cas de Rita Barberá, desgraciadament, ja no pot defendre's d'atacs deplorables contra el seu honor".

"Rita Barberá va guanyar democràticament sis eleccions consecutives, cinc d'elles per majoria absoluta, i durant 24 anys va ser l'alcaldessa de tots els valencians sense excepció," ha ressaltat Monzó. Per tot açò, "és una exigència democràtica que els membres de l'actual corporació defenguem com a institució a qui a tots va representar, i que a més, condemnem aquestes conductes mercantilistes que solament poden qualificar-se de deplorables", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento