Comunitat Valenciana

Un jurat declara culpables els nou acusats de matar un home davant la seua filla xicoteta en els voltants de la Fe

  • Un jurat popular ha declarat culpables els nou acusats de matar al febrer de 2016 un home que va ser colpejat i acoltellat en presència de la seua filla de quatre anys en els voltants de l'hospital La Fe de València, set d'ells per homicidi amb abús de superioritat i dos com a còmplices, sense eixa circumstància agreujant, segons han confirmat a Europa Press fonts judicials.

Per als set acusats d'homicidi, Fiscalia i acusacions particulars han sol·licitat al magistrat president del jurat la imposició de 15 anys de presó -la llei fixa en 12,5 i 15 anys la condemna per aquest delicte-.

En el cas dels dos còmplices, als qui s'aplica l'atenuant de reconeixement dels fets i col·laboració amb la justícia, el ministeri públic demana tres anys de presó i un any i tres mesos les acusacions particulars, una en representació de la mare i una de les filles del mort, a la qual ha defès el lletrat Juan Carlos Navarro.

El juí s'ha celebrat davant un jurat popular en l'Audiència de València. Inicialment, es van asseure en la banqueta deu acusats, entre ells una dona parella d'un dels processats, per a qui les acusacions van retirar la petició de condemna i va passar a ser testimoni. Un menor d'edat també detingut per aquest crim serà jutjat pel tribunal corresponent.

La víctima, que presentava ferides defensives en mans, cap, orella, nas, ulls, llavis o la cervical, va morir el 16 de febrer de 2016 com a conseqüència d'una hemorràgia aguda per dos ferides per arma blanca, una de les quals li va afectar l'aorta.

Segons l'escrit de la Fiscalia, el mort va contactar amb un dels acusats per a solucionar un deute que tots dos tenien pendent i aquest va cridar el seu germà pensant que "se n'anaven a generar problemes" i atés que "no s'atrevia a enfrontar-se tot sol" amb l'home que finalment va morir.

Aquestes persones, algunes pertanyents a una família coneguda com 'el clan de Benimàmet', van decidir acudir també a eixa cita i "venjar-se" així d'un robatori de marihuana que havien patit al setembre de 2015, del que acusaven el mort i pel qual ja havien tingut algun enfrontament.

La trobada havia de produir-se en un primer moment en l'aparcament d'un centre comercial pròxim a València però la víctima va demanar, com finalment va succeir, que es duguera a terme en les rodalies de l'hospital La Fe, en el qual es trobava perquè estava acompanyant la seua filla a una consulta d'al·lèrgia.

Segons el relat fiscal, sobre les 14.30 hores, quan el mort va reconéixer el cotxe de la persona amb la qual havia quedat, va estacionar el seu vehicle davant d'ell, va deixar la seua filla en l'interior i va baixar per a parlar de l'assumpte que havia de resoldre.

En eixe moment, segons el ministeri públic, "es van acostar tots els altres acusats, que es trobaven amagats als voltants", amb objectes com pals i una porra metàl·lica amb la qual van trencar llunes del cotxe de la víctima abans d'envoltar-la i agredir-la.

Els agressors "van traure un ganivet amb el qual van assestar dos punyalades" al mort. Després d'açò i una breu persecució per a continuar amb l'agressió, els acusats van fugir del lloc en dos vehicles.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento