Comunitat Valenciana

Compromís inclourà en la negociació dels PGE eliminar la "penalització" en pensions de prejubilats

  • El portaveu de Compromís en el Senat, Carles Mulet, ha assenyalat aquest dijous que en les seues converses amb el president del Govern d'Espanya per a donar el seu suport als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2019, una de les seues reivindicacions serà la modificació de la Llei General de Seguretat Social perquè a les persones que es jubilen anticipadament no se'ls aplique un coeficient reductor en les seues pensions perquè "acaba sent una penalització".

En declaracions als mitjans en el Senat, Mulet ha explicat que portarà aquesta moció a la Comissió de Treball, Migracions i Seguretat Social, i l'ha qualificat d'"urgent i necessària". "Parlem de persones que després d'estar 40 anys treballant, se'ls aplica un coeficient reductor en la seua pensions que acaba sent una penalització", ha lamentat.

Així, ha explicat que en la comissió els partits "es retrataran" sobre aquesta qüestió, i ha retret al PP i PSOE que hagen presentat esmena a la totalitat a aquesta moció. No obstant açò, ha recalcat que "isca el que isca", Compromís té pendent asseure's amb el Govern per a arribar a acord sobre PGE, i "aquest serà una de les reivindicacions".

Finalment, ha lamentat que es convertisca la Cambra alta en un "fangar" en el qual només se'n va a la "confrontació", i ha convidat els senadors al fet que parlen dels problemes "que sí són reals i que interessen a la gent".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento