Comunitat Valenciana

Exresponsable de PSPV de Benidorm nega conéixer empreses relacionades amb finançament irregular de la campanya de 2007

  • L'ex-secretària d'Organització del PSPV a Benidorm Anabel Hallado ha denunciat aquest dijous que es va manipular el seu correu electrònic personal, i ha negat que ella mantinguera en 2007 correspondència per 'email' amb l'empresa Crespo Gomar en la qual figurarien factures falses a empreses per a finançar la campanya electoral del PSPV.
El senador Luis Aznar, secretari primer de la Mesa del Senat
El senador Luis Aznar, secretari primer de la Mesa del Senat
PP - Archivo
El senador Luis Aznar, secretari primer de la Mesa del Senat

A més, ha negat durant la seua compareixença davant la Comissió d'Investigació del Finançament dels Partits Polítics en el Senat, que coneguera ni l'empleada de l'empresa Crespo Gomar, Laura Pascual, ni les terceres empreses que participaven en el suposat finançament irregular de la campanya electoral de 2007.

La compareixent, que en un primer moment volia negar-se a declarar en la comissió adduint que ella només coneixia del cas pel que havia llegit en premsa, finalment ha decidit comparéixer per les implicacions que comportaria no fer-ho. Tal com li ha explicat la presidenta de la Comissió, Rosa Vindel, Hallado estava "obligada a declarar", perquè de no fer-ho hi hauria "responsabilitats penals".

Durant la compareixença, i a preguntes del senador 'popular' Luis Aznar, Hallado ha relatat que en 2007 es va contractar l'empresa Crespo Gomar amb l'objectiu que "canviara la imatge del candidat" Agustín Navarro, i millorara aspectes com el de parlar en públic. Segons ha afegit, ella personalment va coincidir un parell de vegades amb José Crespo, de Crespo Gomar, en el local del partit.

Aquesta empresa és sospitosa d'haver participat en un suposat finançament il·legal dels socialistes valencians que podria haver començat a Benidorm, segons les investigacions. El Jutjat d'Instrucció número 1 d'aquesta ciutat alacantina investiga eixe presumpte finançament irregular, juntament amb dos de Madrid i un de Gandia.

Hallado, que va ser secretària d'organització del PSPV a Benidorm de 2004 a 2007 -quan va passar a formar part del comité electoral-, s'ha desvinculat de qualsevol paper comptable dins del partit, i ha insistit que si està compareixent hui és perquè el seu nom ha aparegut en premsa. En aquest punt, ha recalcat que s'ha fet pública la seua direcció de correu electrònic i que pot ser objecte d'"assetjament" en qualsevol moment.

HOSPIMAR I QUICK MEALS

Aznar li ha preguntat si coneixia les empreses Hospimar i Quick Meals, vinculades amb la suposada trama, ja que serien les que van pagar les factures -que hauria d'haver assumit el partit- a canvi de futures concessions a Benidorm. En aquest punt, Hallado ha recalcat que no coneixia aquestes empreses.

El portaveu 'popular' li ha recordat en reiterades ocasions que està obligada a dir la veritat durant la seua intervenció, i Hallado ha ressaltat una vegada més que en l'informe policial que analitzava el suposat cas de finançament il·legal, se subratlla "que els propis correus poden estar manipulats". Així, ella ha subratllat que no reconeix l'autoria d'eixos correus que la relacionarien amb les factures falses.

Aznar li ha respost que és "difícil" que algú des del compte personal de correu electrònic de Hallado envie un correu, i ha llegit textualment algun d'aquest, en els quals suposadament Hallado li demana a Lucía Pascual que li informe de "com va el compte" i li demana que li cride per telèfon, li dóna una relació de com ha de facturar els treballs realitzats i cap a quines empreses han d'anar eixes factures.

Una vegada més, Hallado ha recalcat que eixos correus "poden estar alterats" i ha mantingut que no coneix a l'empleada de Crespo Gomar amb la qual suposadament mantenia una conversa a través de correus electrònics.

"HI HA MODUS OPERANDI I VOSTÉ ESTÀ EN EL CENTRE"

En aquest punt, el portaveu del PP ha assenyalat que en eixos correus es denota una cadència pròpia del període de la campanya i hi ha "coherència" en ser contrastades amb les factures de la campanya.

"Hi ha modus operandi i vosté està en el centre de tot açò, i ho està perquè és vosté la que decideix sobre les factures. Diu que no s'acorda, que vosté no era, no hi ha coherència en el que respon", li ha dit, per a després preguntar-li si era la que "ordia la trama".

Després d'escoltar aquesta acusació, Hallado ha subratllat indignada que se sentia "vulnerada" en els seus drets i ha amenaçat amb deixar de respondre la resta de preguntes que volguera formular el portaveu del PP.

Aznar li ha acusat al seu torn de fer-se la "màrtir", i li ha puntualitzat que la policia en el seu informe "no diu que estiguen manipulats els correus, sinó que tenen esborradures". "Esperarem a veure el que diuen els seus 'partners' Lucía Pascual i José Crespo, i si arribem a la conclusió que vosté ha mentit ací, actuarem contra vosté", ha finalitzat.

En la Comissió d'Investigació sobre el Finançament dels Partits Polítics només participa el PP, ja que l'oposició va posar en el seu moment de manifest la seua opinió que aquesta comissió en la Cambra alta va nàixer de la intenció de minvar la que ja hi ha en el Congrés sobre finançament irregular del PP.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento