Comunitat Valenciana

El Consell serà "generós" amb Ford per l'"interés col·lectiu"

  • "No tenim una maquineta de fer diners", matisa el conseller de Model Econòmic, Vicent Soler.
  • "Els interessos col·lectius dels valencians estan en que Ford estiga ací", assegura.
Planta de Ford Almussafes (arxiu)
Planta de Ford Almussafes (arxiu)
FORD - Archivo
Planta de Ford Almussafes (arxiu)

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic de la Generalitat Valenciana, Vicent Soler, ha assegurat aquest dimecres que el Consell mantindrà una "actitud generosa" quant a les ajudes a la planta de Ford a Almussafes perquè "els interessos col·lectius dels valencians estan en què Ford estiga ací", encara que ha advertit que el Govern valencià no té "una maquineta de fer diners".

Així s'ha pronunciat aquest dimecres el titular d'Hisenda en la roda de premsa celebrada després de la reunió extraordinària del Consell a València, en la qual ha acompanyat la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, per a presentar l'avantprojecte de la Llei d'Acompanyament.

Preguntat sobre si el Consell preveu augmentar les ajudes que destina a la planta de Ford Almussafes, després que aquest dimarts la companyia anunciara "decisions dures" en les plantes europees per a buscar rendibilitat i que es detallaran al novembre, Soler ha afirmat que en el marc de l'elaboració dels pressupostos i de la comissió bilateral entre la Generalitat i Ford, el Consell mantindrà "una actitud generosa" perquè "els interessos col·lectius dels valencians estan en què Ford estiga ací (a Almussafes)".

El conseller ha destacat que el "caràcter tractor" de Ford amb altres empreses valencianes que es beneficien de l'activitat de la planta és "fonamental" i ha indicat que, malgrat que no preveu "grans diferències" perquè la Generalitat "té el que té", tindran una "actitud generosa".

Així, ha concretat que espera que es mantinguen "els nivells" dels pressupostos del passat any quant a aquestes subvencions o "augmentar en la mesura que siga possible", sobretot referent al personal de la planta. En aquest sentit, Oltra ha detallat que la inversió del Consell en Ford entre 2016 i 2018 ha sigut de 41,6 milions d'euros en diversos conceptes, com per a la producció del Ford Kuga, de vehicles elèctrics o ajudes al parc logístic, entre d'altres.

"La planta més competitiva"

La vicepresidenta de la Generalitat, per la seua banda, ha indicat que el Consell manté una "comunicació permanent" amb Ford i ha posat en valor que la factoria d'Almussafes és "probablement la més competitiva de tota Europa", per la qual cosa creu que "no hi ha cap novetat per a pensar que estiga en perill".

Així, ha insistit que el president Ximo Puig es va reunir la setmana passada amb dirigents de la companyia i prèviament ho va fer la pròpia vicepresidenta i en aquestes trobades els directius de Ford van traslladar que "en principi la planta no anava a tindre massa problemes".

A més, després de destacar la inversió del Consell en les ajudes a Ford, Oltra ha subratllat que el Govern valencià i la societat valenciana "han fet un esforç important i estan treballant perquè la factoria tinga un lloc a Europa d'acord amb el que significa aquesta factoria per a Ford a Europa".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento