Comunitat Valenciana

Zaplana diu que es pronunciarà "quan recupere la llibertat" i conega el sumari

  • Està en presó provisional per presumptes delictes de blanqueig de capitals, malversació i prevaricació.
  • En una carta recorda que enguany és la primera vegada que no ha assistit a l'acte oficial del 9 d'Octubre.
Eduardo Zaplana, en imagen de archivo
Eduardo Zaplana, en imagen de archivo
Europa Press - Archivo
Eduardo Zaplana, en imagen de archivo

L'expresident de la Generalitat Valenciana Eduardo Zaplana assegura que parlarà de la seua situació processal "quan recupere la llibertat" -està ingressat a la presó des del passat mes de maig per l'operació Erial-, "tinga coneixement del sumari" i puga exercir el seu "legítim i constitucional dret de defensa".

Així ho expressa Zaplana en una carta -remesa al diari 'Las Provincias'- que titula 'Davant el dia de tots els valencians' amb motiu del 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat.

En l'article, Zaplana fa notar que enguany és la primera vegada que no a assistit a l'acte oficial de celebració del 9 d'Octubre en el Palau de la Generalitat. "Ho he fet sempre, algunes vegades en condicions poc còmodes, tant des del punt de vista polític com de salut, i ho haguera fet, sens dubte, en aquesta ocasió, de no estar des de fa alguns mesos en 'presó preventiva'", explica.

Afig que no va parlar en aquest text de la seua situació processal i emplaça a fer-ho "quan recupere la llibertat", "tinga coneixement del sumari" i puga exercir el seu "legítim i constitucional dret de defensa".

L'expresident 'popular' es dedica en la carta a recordar els assoliments de la Comunitat Valenciana en les últimes dècades. "Si fem un balanç del nostre autogovern, a hores d'ara del segle XXI, des que començarem a exercir-lo per primera vegada, des que es va aprovar l'Estatut i es van convocar la primeres eleccions autonòmiques, aquesta etapa de la nostra història no ha pogut ser més favorable i positiva".

"Mirar al futur amb optimisme"

"El 9 d'Octubre és un dia a celebrar per tot l'aconseguit per a la Comunitat Valenciana però també amb la il·lusió de mirar al futur amb optimisme i confiança per a afrontar els reptes d'un món que està canviant i en el qual aquesta terra vol seguir sent protagonista. Està en el nostre caràcter, però també en la nostra determinació. Mai ens hem rendit davant les dificultats per molt dures o per molt injustes que pogueren ser", conclou.

Eduardo Zaplana es troba a la presó provisional, comunicada i sense fiança des del passat 24 de maig després de ser detingut en la 'Operació Erial' per presumptes delictes de blanqueig de capitals, malversació i prevaricació. Els seus advocats han demanat en diverses ocasions la seua excarceració a causa de la leucèmia que pateix, una petició que ha sigut rebutjada per la jutgessa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento