Comunitat Valenciana

Álvarez (UGT) assenyala que en les pensions "no hi ha marge de negociació" perquè s'ha de tornar a la situació de 2011

  • El secretari general d'UGT, Pepe Álvarez, ha exigit aquest dimecres que cal "superar l'etapa dels anuncis i passar a la concreció" en l'actualització de la pensions i sobre aquest tema ha advertit que "no hi ha marge de negociació" perquè "s'ha de tornar a la situació de 2011: revisió automàtica i desaparéixer el factor de sostenibilitat que provocarà que d'ací a 2050 les pensions baixen entorn a un 30%".
Pepe Álvarez en l'Escola d'UGT-PV
Pepe Álvarez en l'Escola d'UGT-PV
UGT
Pepe Álvarez en l'Escola d'UGT-PV

Álvarez, abans d'intervenir en l'obertura de l'Escola 'Societat i Treball' d'UGT-PV 2018, amb el lema 'El paper dels mitjans de comunicació en el segle XXI', ha assenyalat sobre aquest tema que s'ha d'anul·lar la decisió que va adoptar el Govern de Mariano Rajoy en 2013 i tornar a la situació de 2011.

Sobre aquest tema, ha apuntat que ja va demanar "prudència" quan després de la reunió de la comissió del Pacte per Toledo "estaven cantant a so de bombo i platerets que hi havia un acord" perquè ha advertit que "fer el pas i restaurar el que va derogar el Govern Rajoy perquè les pensions es revisen amb el cost de la vida no va a ser fàcil".

"I a les proves em remet", ha constatat. De fet, ha apuntat que "ja ha començat a haver-hi veus en el Govern no concretant eixa possibilitat".

De la mateixa manera, ha exigit pujar les pensions mínimes, que en alguns casos han deixat les persones "en la indigència". Per açò, ha exigit a la CEOE que complisca el seu compromís perquè en 2020 "no hi haja cap treballador amb unes retribucions per davall dels mil euros".

Sobre aquest tema, ha advertit que si la CEOE no compleix l'acordat demanaran al Govern que el salari mínim fins el 2020 passe de 12.000 a 14.000 euros perquè "si la patronal no compleix amb els seus compromisos instarem els poders públics a garantir un salari que, encara que diste molt de les necessitats d'una persona, va en una senda de recuperació de drets".

Álvarez ha destacat que l'Escola de la UGT-PV enguany té un tema molt suggeridors com és el paper que juguen els mitjans de comunicació en la societat, que és "essencial" per a "poder desenvolupar l'acció sindical".

De fet, ha comentat que els temes que preocupen a la majoria de la societat "tinguen pes en els mitjans" i poder així "obrir grans debats sobre les pensions, el mercat de treball o salaris" perquè "no sempre és possible".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento