Comunitat Valenciana

El Defensor del Poble obri una actuació d'ofici per l'assassinat de dos xiquetes a mans del seu pare a Castelló

  • VALÈNCIA, 27 (EUROPA PRESS)
Succés a Castelló en el qual un home ha matat presumptament a les seues dos fill
Succés a Castelló en el qual un home ha matat presumptament a les seues dos fill
Carmen Martínez/Europa Press
Succés a Castelló en el qual un home ha matat presumptament a les seues dos fill

El Defensor del Poble, Francisco Fernández Marugán, ha iniciat una actuació d'ofici per l'assassinat de dos xiquetes a Castelló presumptament a mans del seu pare.

Fernández Marugán s'ha dirigit la Secretaria d'Estat de Seguretat i a la Fiscalia General de l'Estat sol·licitant informació sobre l'existència de denúncia prèvia per violència de gènere en l'àmbit familiar i preguntant si s'havia adoptat per l'òrgan judicial competent una ordre d'allunyament de les menors, informa l'organisme a través d'un comunicat.

A més, ha demanat conéixer si existia una valoració del risc per les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i en cas d'elaboració, a qui s'havia comunicat l'estimació del nivell de risc.

La institució recorda que "porta anys mostrant la seua greu preocupació per les filles i fills de les víctimes de violència de gènere". Per al Defensor del Poble, "és imprescindible i de vital importància" visibilitzar la situació d'aquests menors que també són víctimes de la violència masclista.

"UN MALTRACTADOR MAI POT SER UN BON PARE"

En aquest punt, Fernández Marugán ha tornat a reiterar que "un maltractador mai pot ser un bon pare". Al seu parer, per a acabar amb la violència masclista cal "remoure la consciència de la societat en el seu conjunt i sensibilitzar les diferents administracions implicades perquè es treballen sempre amb els dos enfocaments: gènere i infància".

El Defensor considera que és necessari atorgar protecció ràpida i eficaç a les filles i fills de les dones víctimes de violència de gènere per a evitar que se seguisquen produint assassinats de menors a mans dels seus pares maltractadors.

"La protecció ha de ser integral, hem de ser capaces de detectar de manera immediata el risc en la dona, sense oblidar que és mare", ha destacat.

El 2014 la institució va recomanar afavorir la supressió de les visites i comunicacions dels imputats per maltractaments amb les seues filles i fills amb la finalitat de previndre possibles riscos.

També va demanar garantir per llei un examen individualitzat del règim de visita de cada menor afectat per una situació familiar de violència de gènere.

A més, comparteix el criteri de Nacions Unides que, a través del seu Comité per a l'eliminació de totes les formes de discriminació contra la dona (CEDAW), va recomanar a Espanya que els antecedents de violència de gènere siguen tinguts en compte en el moment d'estipular els drets de custòdia i visita relatius als fills i filles.

El Defensor del Poble ha recordat que des del 2013, 27 xiquets i xiquetes han sigut assassinats "per aquells que havien de protegir-los: els seus pares". Fins a eixa data ni tan sols es comptabilitzaven les seues morts com a víctimes de violència de gènere.

BILBAO

La institució també ha obert una actuació d'ofici davant la Fiscalia General de l'Estat per l'assassinat d'una dona a Bilbao.

El Defensor ha sol·licitat informació sobre si en aquest cas va existir denúncia prèvia per violència de gènere i per a saber si s'havia concedit un orde d'allunyament respecte de la víctima i de les seues filles.

També ha demanat conéixer si s'havia produït una valoració del risc per part dels funcionaris policials.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento