Comunitat Valenciana

València contractarà a 94 professionals en triplicar el Consell la inversió

  • La ciutat comptarà amb nous perfils demandats en serveis socials com els d'assessor jurídic i integrador social.
  • L'alcalde, Joan Ribó, mostra preocupació per la falta de centres per a atendre a les persones majors.
València contractarà a 94 professionals en triplicar el Consell la inversió
València contractarà a 94 professionals en triplicar el Consell la inversió
GVA
València contractarà a 94 professionals en triplicar el Consell la inversió

Els pressupostos de la Generalitat per al pròxim any contemplaran una inversió de 9,7 milions per als serveis socials municipals de la ciutat de València, “una quantitat que triplica la partida pressupostària per a aquesta fi” destinada fa quatre anys, segons va anunciar aquest dilluns la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, després d'una reunió en l'Ajuntament amb l'alcalde Joan Ribó per a abordar aquestes inversions.

Aquest increment, va explicar Oltra, “permetrà la contractació de 94 professionals en l'equip base dels serveis socials” del Consistori, i tindrà en compte els “nous perfils” laborals que s'estan introduint en les plantilles dels ajuntaments perquè puguen atendre amb qualitat i professionalitat “la complexitat social”.

Amb l'objectiu de fixar un “caràcter multidisciplinari” en els equips, s'han introduït noves figures professionals com els assessors jurídics o els integradors socials. La vicepresidenta va posar l'accent en la introducció de la figura del tècnic d'Integració Social de formació professional dins dels equips base municipals, “ja que compten amb una formació més específica per a fer el seguiment dels itineraris de la Renda Valenciana d'Inclusió i poder acompanyar als usuaris de la renda en el procés que els permeta tornar a incorporar-se al mercat laboral”.

L'increment en el finançament dels serveis socials mostra també l'evolució d'inversió que es realitza per habitant, que passa en quatre anys de 4,7 a 11,7 euros. Oltra va destacar també altres qüestions de futur que es van abordar en la trobada amb Ribó, en el qual també van estar presents la regidora de Serveis Socials, Consol Castillo, i la secretària autonòmica del ram, Helena Ferrando, “per a anar projectant en els pròxims 10 o 15 anys i saber les necessitats que tindrà la ciutat de València en matèria d'atenció social a les persones en situació de més vulnerabilitat”.

Ribó, per la seua banda, va afirmar que van revisar “específicament algunes variables” que “preocupen en l'Ajuntament de València”. “Tenim dades que confirmen que el creixement de les persones majors està sent cada vegada més important i no tenim les estructures de serveis socials adequades per a fer front a aquest augment de l'edat de la població”, va manifestar.

“Necessitem treballar per a dotar la ciutat de, per exemple, centres d'atenció a la població major que ho necessite, sempre que no puga viure al seu lloc natural que és la seua casa”, va afegir el primer edil.

Un mapa de la demanda social 

Mónica Oltra va afirmar que en el seu departament estan ultimant “el mapa de necessitats” en matèria social per a després “traslladar-ho al mapa físic” de la ciutat de València i poder concretar d'aquesta manera nous serveis de cara al futur.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento