Comunitat Valenciana

L'adopció s'amplia a gats i espècies exòtiques a València

  • La segona campanya municipal mostra 80 imatges amb les cares d'animals dels centres de Natzaret i Benimàmet.
L'adopció s'amplia a gats i espècies exòtiques a València
L'adopció s'amplia a gats i espècies exòtiques a València
Ajuntament de València
L'adopció s'amplia a gats i espècies exòtiques a València

La segona campanya d'adopció d'animals de companyia de l'Ajuntament de València, impulsada per la Regidoria de Benestar Animal, s'ha ampliat enguany per a, a més de proporcionar una llar a gossos, buscar un a gats i a espècies exòtiques com iguanes.

A través de 80 imatges, realitzades pel fotògraf Germán Caballero, es mostra la cara d'animals internats en els centres municipals de recepció de Benimàmet i Natzaret per a donar a conèixer la seua situació i contribuir a buscar-los una nova residència fora d'aquests espais.

En els cartells que arrepleguen aquestes fotografies, que es poden veure des d'aquest dilluns en diferents suports publicitaris de València, es mostren també frases amb les quals s'identifiquen als animals i es difonen missatges per a adoptar-los al costat del lema de la campanya, Adopta’l, i el telèfon 010 d'informació del Consistori.

“Sóc Andrew, busque una família”, es llig el cartell en el qual apareix un gos; “Sóc Miguel, busque una família”, indica el que mostra la instantània d'un gat, i “Sóc una iguana, busque una família d'acolliment” expressa el cartell en el qual apareix un animal d'aquesta espècie.

Imatges i noms reals

La regidora de Benestar Animal, Glòria Tello, va presentar aquest dilluns la nova campanya en una roda de premsa al costat de Germán Caballero, que ja va col·laborar en la primera edició de la iniciativa. L'edil va destacar que amb les fotografies s'ha decidit posar rostre als “vertaders protagonistes de ser adoptats”.

“No utilitza il·lustracions ni actors sinó fotografies reals dels propis animals i els seus vertaders noms”, va assenyalar. De les 80 instantànies realitzades enguany, 30 corresponen a gossos, altres 30 a gats i 20 a animals exòtics com a rèptils, aus o rosegadors. Tello, que va apuntar que també hi ha algun equí, va comentar que les últimes dades de cens d'animals en el centre de recepció de Benimàmet, els referits al 31 d'agost, indiquen que en ell resideixen 232 gossos i 141 gats.

La titular de Benestar Animal va ressaltar que aquestes xifres representen un 31% i un 34% menys respectivament que les de 2015, any en el qual es va crear aquesta regidoria. L'edil va afegir que es tracta de “dades positives”, però va afirmar que suposa un “error” conformar-se amb elles i “baixar la guàrdia”.

Responsabilitat i reflexió 

Tello va explicar que aquesta proposta té un “objectiu principal doble”. D'una banda, pretén “fomentar l'adopció responsable” i, per un altre, “portar a la reflexió a tota la societat perquè siga conscient que abandonar animals és una qüestió que ha de passar a la història”. “Posar cara a les vertaderes víctimes és una manera efectiva de portar a la reflexió a la societat i, per tant, de fomentar les adopcions i acolliments responsables, així com de donar visibilitat el que comporta la cruel decisió d'abandonar”, va afirmar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento