Comunitat Valenciana

Oltra i Marzà destaquen que els alumnes en barracons han baixat a la mitat: "Aquest tema és carpeta tancada"

  • La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, i el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, han destacat l'esforç realitzat pel Govern autonòmic en infraestructures escolars, que ha permès reduir a la mitat -de 8.000 a 4.000- els alumnes en barracons.
Mónica Oltra i Vicent Marzà en un col·legi a Paiporta
Mónica Oltra i Vicent Marzà en un col·legi a Paiporta
AYUNTAMIENTO PAIPORTA
Mónica Oltra i Vicent Marzà en un col·legi a Paiporta

"Una vegada solucionat el tema de la rajola venen les polítiques cent per cent Botànic i això serà en la següent legislatura; una vegada solucionat l'urgent, la qual cosa no havia d'haver passat mai, producte del balafiament de diners públics, ara ens centrarem en l'important, a transmetre valors i en la criança", ha asseverat Oltra, que ha considerat que el tema de les aules prefabricades és una "carpeta tancada".

Mónica Oltra i el conseller Vicent Marzà han assistit a un acte per l'inici del curs 2018-2019 en el CEIP Jaume I de Paiporta (València) al costat de l'alcaldessa del municipi, Isabel Martín.

Marzà ha remarcat la contractació de 6.000 docents en els últims tres anys, una acció que ha permès "no només revertir les retallades en educació de l'anterior govern de la Generalitat, sinó que la plantilla de professors i mestres siga la més alta de la història".

El titular d'Educació de l'Executiu valencià ha recordat que les obres realitzades per a millorar la instal·lacions educatives i "les desenes de centres" que estan actualment en marxa. En aquest sentit, ha recordat que quan l'equip de la Conselleria va arribar a aquest departament es va trobar amb "més de 8.000 xiquets en barracons i ara hi ha 4.000".

En la mateixa línia, ha apuntat que en 2014, amb el govern 'popular', es van adjudicar 15 milions per a construcció de centres "i en 2018 portem quasi 90". "Anem sis vegades més ràpid però nosaltres no ens conformem mai", ha expressat.

Per açò, ha reiterat la importància del Pla Edificant per a "agilitzar més els tràmits" i continuar millorant la xarxa de centres.

I ha agregat: "El que vam dir que els centres íntegrament en barracons estarien construïts o en construcció (aquesta legislatura) estem en camí de poder aconseguir-ho, perquè la majoria dels centres en els quals encara no s'ha començat tenen el seu procés final d'adjudicació i tindran l'empresa assignada en el moment en el qual s'acorde amb la comunitat educativa".

Ací el conseller ha remarcat que si, per exemple, s'acorda que el moment més convenient per a actuar són les vacances escolars, esperaran i no cauran en "la imposició electoralista de tirar als xiquets perquè comencen les obres".

El curs arranca en escoles i instituts valencians amb 776.559 alumnes estimats de segon cicle d'Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i cicles formatius. Pel que fa al professorat, les xifres ascendeixen a 69.871 docents, la xifra més alta registrada fins ara.

CENTRES EDUCATIUS NOUS

Les classes s'inicien en centres educatius nous en el cas de l'IES La Encantá de San Fulgencio, del CEE Sanchis Banús d'Ibi, del CEIP Platges d'Orihuela d'Orihuela, de l'IES Ramon Muntaner de Xirivella i de l'aulari d'infantil del CEIP Villar Palasí de Sagunt.

A més, mitjançant Edificant s'han delegat competències a 99 ajuntaments i s'han adjudicat ja 272 milions d'euros per a millorar 208 centres educatius, dels quals 49 són de nova construcció.

RELIGIÓ

D'altra banda, al conseller Vicent Marzà se li ha preguntat per l'oferta per primera vegada aquest curs en 13 centres de la Comunitat Valenciana de les religions islàmica i evangèlica. Sobre eixa qüestió, ha lamentat que és un tema que "se sobredimensiona" i ha recalcat que en els 1.400 centres de la Comunitat Valenciana s'ofereix religió catòlica que és d'oferta obligatòria, i en 13 a més d'aquest s'oferiren altres religions".

"És a dir, -ha prosseguit- només en un 1% dels centres s'oferirà una altra religió a més de la catòlica i s'ha generat una dimensió des de la polèmica quan hauria de ser des de la normalitat, perquè els valencians i valencianes que professen qualsevol religió tenen dret, d'acord a la legislació vigent, a poder tindre eixa assignatura".

També s'ha referit a la decisió del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) d'obligar a oferir l'assignatura de Religió en segon curs de Batxillerat que ha recorregut la Generalitat perquè "no està d'acord" i perquè "mai en la història democràtica s'havia fet".

En qualsevol cas, ha considerat que "l'important" del nou decret de Secundària del Consell és la promoció del treball interdisciplinari i ha assegurat que "la immensa majoria de centres" ha sol·licitat fer-ho.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento