Comunitat Valenciana

CESM planteja a Sanitat l'ús de SAMU o un plus de transport per cotxe propi

  • Si els metges han de seguir utilitzant el seu cotxe, haurà de negociar-se un plus de transport", diuen.
  • “L’administració ha acceptat les nostres reivindicacions” i " i s'ha compromés a donar una resposta" asseguren.
SAMU
SAMU
Europa Press - Archivo
SAMU

El Sindicat Mèdic (CESM-CV-SAE) ha plantejat aquest dimecres diferents solucions a la Conselleria de Sanitat per a atallar el problema del transport sanitari a les urgències extrahospitalàries, entre elles, l'ús de les ambulàncies SAMU o un plus per la utilització del vehicle propi.

Segons ha assegurat en un comunicat el secretari general del Sindicat Mèdic, Andrés Cánovas, "l'administració ha acceptat les nostres reivindicacions i ha reconegut la situació que s'estan donant en l'atenció extrahospitalària dels metges de primària" i s'ha compromés a donar una resposta "la setmana pròxima".

En la reunió mantinguda amb la direcció d'Assistència Sanitària i de Recursos Humans, Cánovas ha proposat, d'una banda, l'ús de les ambulàncies SAMU, "que estan infrautilitzades ja que, de mitjana, solament ixen unes quatre o cinc vegades a la setmana a la Comunitat Valenciana".

Plus de transport específic

D'altra banda, Cánovas ha exposat a la Conselleria que l'ús actual que fan molts facultatius del seu vehicle propi per a desplaçar-se a les urgències a domicilis comporta un augment en el assegurança del cotxe superior als 350 euros.

"Li hem lliurat als responsables de la Conselleria una còpia dels preus de les assegurances als quals hem de fer front si emprem el nostre vehicle per a acudir a les Urgències. Si els metges han de seguir utilitzant el seu cotxe, haurà de negociar-se un plus de transport específic", ha sostingut Cánovas.

El 15 de setembre, data límit

El secretari general del Sindicat Mèdic ha assenyalat que espera una resposta "definitiva" de Sanitat "al llarg de la setmana pròxima" i ha avançat que la solució "serà diferent per a cada departament", en ser cadascun "diferent en la seua distribució".

"No és el mateix València centre, que Ademús", ha matisat, i ha recordat que la data límit que estableix la Inspecció de Treball perquè la Conselleria solucione el problema del transport sanitari és el pròxim 15 de setembre.

El Sindicat està recopilant també documentació perquè l'inspector "dispose de tota la informació sobre la part dels treballadors", ha afegit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento