Comunitat Valenciana

La Generalitat avança en la conversió de la Comunitat en territori intel·ligent

  • L'objectiu és crear "una xarxa adaptada a la singularitat del territori, als diferents nivells d'especialització”.
  • S’està implantant en proves en les localitats de Benicàssim, Gandia i Benidorm.
Modelo gráfico de las playas inteligentes valencianas
Modelo gráfico de las playas inteligentes valencianas
GVATURISME
Modelo gráfico de las playas inteligentes valencianas

Turisme CV avança en l'estratègia per a transformar la Comunitat en territori intel·ligent, gràcies al desenvolupament d'eines d'autodiagnòstic DTI, reputació online i proves pilot en destinacions. Es tracta d'un programa d'accions de difusió per a la captació de municipis, empreses i centres de coneixement.

D'aquesta manera, DTI CV aspira a convertir-se en la primera xarxa de destinacions turístiques intel·ligents d'àmbit autonòmic d'Espanya.

Per a avançar en la seua posada en marxa i consolidació, Turisme té previst iniciar un programa d'accions de difusió per a la captació de membres durant l'últim trimestre de l'any.

La proposta estarà oberta a tots els municipis i també a empreses i centres de coneixement. D'aquesta forma, l'objectiu és configurar "una xarxa adaptada a la singularitat del territori, als diferents nivells d'especialització turística i a la demografia", ha il·lustrat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

La iniciativa s'ha desenvolupat en el marc de l'estratègia DTI CV, coordinat per l'Oficina d'Assistència Tècnica a destinacions intel·ligents i amb seu en l'Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur).

Platges intel·ligents

Aquest àmbit de treball es desenvolupa en paral·lel al model de platges intel·ligents, que ja s'està implantant en tres destinacions pilot: Benicàssim (Castelló), Gandia (València) i Benidorm (Alacant), gràcies a tecnologia aplicada a la seua gestió per a centrar-la en l'usuari final. Es duu a terme a través de les dimensions de sostenibilitat, seguretat i accessibilitat.

A més del projecte global de DTI CV, Turisme treballa actualment en el disseny de les estratègies DTI de Vinaròs i Benicarló (Castelló) i la localitat alacantina de Villena que veuran la llum a la fi d'octubre.

Aquestes destinacions, al costat de Benidorm, Finestrat (Alacant) i Benicàssim, són alguns dels quals formaran part de la xarxa, com a exemple de municipis que han apostat pel canvi de model de la seua estratègia turística.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento