Comunitat Valenciana

La Tomatina de Bunyol utilitzarà 145.000 quilos de tomaca i estrena app

  • L’esdeveniment posarà en marxa l’aplicació mòbil 'Tomatina&Go'.
  • El 39,2% de les entrades venudes, que continuen disponibles, les han comprat espanyols.
Imagen de archivo de la Tomatina de Buñol
Imagen de archivo de la Tomatina de Buñol
'©AYUNTAMIENTO DE BUÑOL - WWW.LATOMATINA.INFO'
Imagen de archivo de la Tomatina de Buñol

La Tomatina de Bunyol (València) calfa motors a una setmana de la seua celebració, el pròxim dimecres 29 d'agost, i utilitzarà fins a 145.000 quilos de tomaca en la seua edició "més tecnològica", ja que enguany la seua imatge està basada en els jocs arcade i posarà en marxa l'aplicació mòbil 'Tomatina&Go'.

La venda d'entrades segueix oberta tant en la web oficial com en l'Ajuntament, o bé en les taquilles el propi dia 29. De moment, el 39,2% de les venudes les han comprat espanyols, l'11,7% anglesos, el 4,6% nord-americans, 3% francesos i 2,4% australians, entre altres nacionalitats.

La imatge del cartell està dissenyada per Socarrat Studio i consisteix en unes tomaques pixelades que recorden als videojocs dels anys vuitanta. Una proposta diferent i vintage que entronca amb la presència cada vegada més constant de la tecnologia en el dia a dia, ha explicat el representant de la companyia, Miguel Sanfeliu.

L’Aplicació Mòbil

Fruit d'aqueix vessant sorgeix l’app, també dissenyada per Socarrat Studio i creada per Play & Go Experience. Es tracta d'un joc que convida a recórrer Bunyol per a conèixer-lo i aconseguir premis, però també serveix d'eina informativa sobre els serveis municipals i la ubicació d'emplaçaments destacats com la Policia Local, a més de facilitar una agenda sobre les festes de Bunyol i els esdeveniments destacats.

'Tomatina&Go', ja disponible de forma gratuïta, segueix els paràmetres del popular joc 'Pokemon Go' pel que el seu ús és senzill i intuïtiu, mitjançant el qual l'usuari supera proves fins a arribar al seu objectiu, com ha desgranat el director de màrqueting de Play&Go Experience, Gerson Beltrán.

L'aplicació estarà activa durant tot l'any i també es desenvolupa a València, on connecta els principals monuments de la capital amb destacats emplaçaments turístics de Bunyol. L'objectiu és aprofitar les sinergies que genera La Tomatina perquè els usuaris puguen conèixer la riquesa cultural i artística de Bunyol.

Càmeres de vigilància en helicòpter

En matèria de seguretat, més de 700 efectius treballaran dimecres que ve, entre Protecció Civil, Guàrdia Civil, Policia Nacional, Policia Autonòmica, Policia Local, seguretat privada i voluntaris. La Tomatina 2018 també disposarà d'un helicòpter, un hospital de campanya, 12 ambulàncies -sis d'elles SAMU- i càmeres en enclavaments destacats, entre altres dispositius.

Tot això per a vetlar pel desenvolupament d'una festa que enguany utilitzarà 145.000 quilos de tomaca en la Tomatina del 29 d'agost i 8.000 en la Tomatina infantil que es realitza aquest dissabte 25.

"Retornar la festa al poble"

L'alcaldessa de Bunyol, Juncal Carrascosa, ha ressaltat la gran quantitat de xiquets que any rere any se senten "captivats" per aquesta batalla pacífica i participen en la Tomatina infantil sols o amb els seus pares. Aquesta festa prèvia va en la línia de l'objectiu de l'Ajuntament que la Tomatina servisca com a focus d'atracció respecte a les festes de Bunyol i els enclavaments turístics del municipi i per a "retornar-li la festa al poble".

Sota aquest prisma, Carrascosa ha assenyalat que "quan la Tomatina va començar a prendre caire internacional, els bunyolers van deixar de participar". "A poc a poc, gràcies a la gestió de l'Ajuntament, estan tornant a gaudir d'ella", ha asseverat, per a posar com a exemple que 5.000 veïns van sol·licitar en 2017 la seua entrada gratuïta, amb la previsió de depassar la xifra enguany.

Nou Punt Violeta

La festa de la tomaca més internacional també destacarà enguany pel compromís amb la lluita contra la violència masclista, amb la implementació d'un punt violeta, com ja van avançar els responsables municipals durant la passada jornada.

Aquest nou servei consisteix que representants del Moviment Dones Democràtiques de Bunyol, juntament amb voluntàries, serviran d'enllaç entre les persones que hagen patit una agressió i els cossos de seguretat i seguretat privada. Els participants del punt violeta acompanyaran a la víctima en tot moment i aniran identificades amb una samarreta morada especial.

De la mateixa forma, tots els voluntaris en homenatge a les 950 víctimes de la violència de gènere lluiran una samarreta en color morat per a "recordar la necessitat d’erradicar aquesta xacra social i impulsar un gran canvi social". L'objectiu "que la internacionalització que té la Tomatina servisca com a altaveu per a aconseguir un canvi social real", ha reivindicat el responsable de la Tomatina, Rafa Pérez.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento