Comunitat Valenciana

Comencen les obres per a convertir el Palau Valeriola en centre d'art

  • La reforma integral permetrà adaptar l’edifici, de la Fundació Hortensia Herrero, a la seua nova activitat.
  • Està previst que la seua apertura es porte a terme en l’any 2021 i aculla exposicions d'artistes de prestigi.
PALACIO DE VALERIOLA
PALACIO DE VALERIOLA
BIS IMAGES / DAVID FRUTOS
PALACIO DE VALERIOLA

El futur Centre d'Art que Hortensia Herrero planeja per a la ciutat de València dóna els seus primers passos amb l'inici de les obres per a la rehabilitació de l'edifici del Palau Valeriola, adquirit a principis de 2016 per la pròpia Hortensia Herrero, i en el qual se situarà l'espai cultural.

El conjunt d'edificis serà sotmés a un procés de rehabilitació integral amb l'objectiu de salvar i assegurar la seua estructura, per al que es recuperarà el seu valor patrimonial, amb l'objectiu d'adaptar-ho per a l'activitat del centre.

Els treballs de rehabilitació i adaptació seran a càrrec de l'estudi valencià 'ERRA Arquitectura' i la intervenció es prolongarà durant els pròxims tres anys, fins a 2021, quan s'espera la seua obertura.

Aquest centre acollirà tant la col·lecció privada d'art de la pròpia Hortensia Herrero com a exposicions temporals d'artistes de reconegut prestigi nacional i internacional, així com conferències i diverses activitats culturals promogudes per la Fundació Hortensia Herrero.

Edifici del segle XVII

El Palacio Valeriola és un edifici d'estil neoclàssic situat en el carrer del Mar que va ser construït a principis del segle XVII sobre les restes de l'antiga jueria de València. La intervenció integral en l'edifici preveu dotar a l'espai d'art d'una superfície construïda de 3.500 metres quadrats per a poder desenvolupar les seues activitats.

Amb aquesta nova infraestructura, València comptaria amb un nou espai dedicat a l'art contemporani i se sumaria així a la tendència d'altres ciutats europees, que compten tant amb museus públics com amb fundacions privades sustentades per molt diversos mecenes.

Ruïnes del circ romà 

A més de les exposicions i activitats que es realitzarien en el Palau de Valeriola, els visitants del mateix tindran un altre al·licient per a acostar-se. En les primeres actuacions que es van dur a terme es van descobrir les ruïnes de l'antic circ romà de València.

Després de la intervenció, aqueixes ruïnes quedaran integrades en la rehabilitació i podran ser visitades.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento